galicije83
Član
...јесте да роди више од других сорти, бар је тако код мене на огледној њиви било, дао је далеко највише рода, ало брате, зелена му стабљика...мука за комбајн....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako je neko pored prskao kukuruze dikambom najverovatnije je zbog toga. Mnogo opasan otrov koji čak i kad se ne zanese direktno na soju može kasnije da dospe do nje isparavanjem sa tretirane parcele i onda vetar prenese ta isparenja na parcelu sa sojom. Ili si ti možda pre prskanja soje prskao kukuruze i potom slabo oprao prskalicu...Pozdrav svima, da li neko zna zasto se kod soje uvijaju listovi na gore i blede po obodu? I sama biljka slabo napreduje. Hvala unapred![]()
Ma nije do toga, prskao sam soju na njivi pored, nema nigde kukuruza u okolini. Dao sam joj neku prehranu, mislis li da ce moci da se izvuce? Ili da probam neki stimulator. Na parceli pored je duplo veca a sve sam isto radioAko je neko pored prskao kukuruze dikambom najverovatnije je zbog toga. Mnogo opasan otrov koji čak i kad se ne zanese direktno na soju može kasnije da dospe do nje isparavanjem sa tretirane parcele i onda vetar prenese ta isparenja na parcelu sa sojom. Ili si ti možda pre prskanja soje prskao kukuruze i potom slabo oprao
Pa ne znam, tu mi je bila soja i prosle god kao i na njivi pored. Sve je isto samo ova pored bolja od ove i sve nirmalno a ovoj uvijeni listovi. Videcu sta ce joj biti posle ove prehrane da li ce malo da se oporavi.A da li možda ima veze sa hemijom od prošle godine, tj. ostacima hemije u zemlji?