Soja 2022

Svaka čast ko može, ali ja ne bih mogao da mi se celokupna proizvodnja zasniva na jednoj kulturi, ili da jedna bude zastupljena tipa 80%. Za mene je to preveliki rizik.

Za soju je neophodna ili dobra klima ili dobre subvencije. Mi nemamo ništa od toga zato ljudi masovno odustaju od soje.

Ne odustaju zbog toga nego iz razloga što je seje ko god i gde god stigne!Gledaju kako rodi 2,5-3t/k.j pa se polakome a po meni nema rizičnije ratarske kulture od nje.Kod nas se sejala masovno i kako je ko puc'o tako se setva svela na nivo statističke greške.Može da se vidi po neko jutro kod entuzijasta koji su došli u naš atar sa strane ali neka ih, neka se uče.

Soja kad ubode ,to je bingo,manji je ulog,vrlo cesto posle psenice i kukuruza moze da se provuce jedna godina bez djubrenja soje,bez posledica po plodnost zemljista,a da opali dobar prinos,ali ne moze ni jedna kuktura u proseku gledano na 10 godina da ima kiks kao ona,to je zesca kur.... od kuture

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja je sejem tamo gde najbolje uspeva u ritu na ostale parcele nesmem da se usudim više i tu sejem pšenicu,kukuruz,suncokret.

Podelite atar de koja kultura uspeva i to sejete.
Ja ne mogu repu na svim njivama a voleo bih da mogu. Najlakse bi bilo posejati 1 kulturu u 2-3 dana i polako se samo time zanimati, ali od te ljubavi nema nista.
Ja posejem sve u 3-4dana sem bastovanskih zajebancija.Nisam ja tajfun ko neki da mesec dana sejam😃

dok mogla da se muze drzava i ima korist od nje radili su,cim su stavili tacku na to odmah se raspali... poljoprivreda pokrice samo

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh