Soja 2022

Imam još jednu njivu od 15 jutara gde očekujem sličan prinos. Šta ćete sa tim što nećete kositi?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ми јуче услужно радили 2кј, не верујем да је било више од 700-750кг...соју такву у животу нисам видео, има око 5% правих зрна ово све остало свело и ситно као пиринач...

I nemos naci jednog jutra
Kod nas je 265 eura i poprilicno smatramo da je puno ako bi godina podbacila, nagovjestaj je da je da bi, islo, na 300 eura a primamo i poticaj u iznosu ajmo, reci od 130 eura po jutru.
E sad kod nas je jos arenda na akciji naspram ovoga kod vas, s tim da nam do sad nikad zito nije omanulo u prinosu a 90% ljudi kuka vamo.... Ja reko sutite pogledajte preko dunava sta je sa arendom i prinosom

Preksinoc stigao sa odmora pa da obidjem jutros soju. Pelikan je u pitanju, mnogo losije od prosle godine,i mahuna ima malo manje i bas je sitno zrno, pri vrhu ima dosta mahuna gde je ostalo po dva sitnija zrna trece nije nalilo. Lepu kisu je imala u junu i dobro je izrasla i krenula sa cvetanjem, ali jbg pakao u julu joj presudio
d0839ae608187bc76da6696ee8ef0640.jpg
4ea82444fb7c29aee150d44becfe6747.jpg
ead334fb6c37985628c11b77af49f8d1.jpg

Послато са Mi 11T помоћу Тапатока

Sad na slikama cak i meni deluje bolje nego sto zaista jeste :osmeh: Zrna ima kakvih takvih,bice bar nekog roda, spasile su nas junske padavine u svim kulturama. Nazalost nije ih bilo svud video sam svojim ocima kakvo je stanje na nekim drugim terenima.

Čujem od jednog čalmanca koji radi dobro svoju zemlju, da će soju najverovatnije zaorati, tako je loše rodila.

kad jurnem posle odmora ja da skidam moju soju prvi put u zivotu je sejem ima da icepam sa prinosom

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh