Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To se desava u godinama kada je susa i u nalivanju zrna padne veca kolicina kise. Mahune su male za velicinu zrna. Meni se to desilo neke godine i plasio sam se da ce se otvoriti mahune kada se osuse ali nije bilo problema.Primetio sam da ima zelenih mauna koje su napukle i vidi se zeleno zrno, da nije od previse kise? Da li je jos neko primetio ovo? Sorta je vendi.
Mi nazalost jesmo...pocela ispadati,a soja jos zelena za kombajn...ipak vrsili sa 20 vlage.muka.To se desava u godinama kada je susa i u nalivanju zrna padne veca kolicina kise. Mahune su male za velicinu zrna. Meni se to desilo neke godine i plasio sam se da ce se otvoriti mahune kada se osuse ali nije bilo problema.
Kod mene su maune jos zelene pa i zrno je jos zeleno onako nabubreno , mislim kako ce sazreti ako je mauna rascepljena? Moglo bi da dodje do plesnjenja kad je tako otvorena?To se desava u godinama kada je susa i u nalivanju zrna padne veca kolicina kise. Mahune su male za velicinu zrna. Meni se to desilo neke godine i plasio sam se da ce se otvoriti mahune kada se osuse ali nije bilo problema.
Do česme njiva?delovala je solidna pre neki dan kada smi obilazili.inace kod nas je jos gora slika,u ataru uopste vise nema zelene soje.Prva slika je u zemlji losijeg kvaliteta a druga u dobroj zemlji do kanala gde ima vode. Ta zemlja sa prve slike kada ima dovoljno padavina moze bez problema da da dobar prinos. Na toj slici se vidi kakva je situacija bila sa padavinama i vidi se po velicini kada je prestala da raste.
Na koju cesmu mislis? Imam vise parcela gde ima cesme.Do česme njiva?delovala je solidna pre neki dan kada smi obilazili.inace kod nas je jos gora slika,u ataru uopste vise nema zelene soje.