Soja 2022

Manji je problem vreme setve soje koliko uzak plodored.
Svaki proizvodjac treba da ima bar 4 kulture.
Sto se kasne setve tice bili bi mi lakse posle 1 maja da sejem jer do tad imam guzvu i kuci i u firmi, ali pratim da dosta puta ne stigne u roku da se ovrsi, retrovegetira i slicno se desava. Ovo znam jer sam komsiji godinama sejao od 1 maja do Djurdjevdana.

Mi koji smo malo juźnije nemamo gde da predamo šećernu repu ni uljanu repicu…
A i sa žetvom/branjem bismo imali problema….

za uljanu bi imali gde da utopimo,ima otkupljivaca koji traze ali za secernu nikako... u Cupriji krenuli da ruse seceranu juce sam bas prolazio

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Za uljanu repicu moze da se organizuje oko otkupa i kod nas, ima par njih seju u okolini. Meni se licno ne seje jer si non stop u nekom prskanju oko nje. Zbog toga guram kukuruz, psenicu, suncokret svud i soju blize rekama. Secerna repa nazalost se vise ne seje od kako je secerana propala, a nekad je znacila celom Pomoravlju a mozda i sire posto je bila najveca juzno od Beograda.

Komšija danas skinuo soju,setva oko 5. aprila,sorta Apolo,prinos odokativno oko 500 kg po jutru,vlagu nije merio ali kaže da je nema...eeee tugo:cry:

Mikser odbi i kombajn nsita bolje nece biti ni kod nas, od 200 do 500kg/kj

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Radio sam soju sa 0.4 l Clomatte po ha i 4 l Savazona plus Harmonija. Sta moze na proleće da se seje? Za kukuruz znam da moze.A suncokret?

Nazad
Vrh