Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obisao atar,soje mnogo sarene! U njivi jednoj pa razlika ima zrele,polu zelene do zelenih skroz ,tako da ce sazrevanje biti malo problem

Imam KWS ogled sa 3 vrste a okolo je Wendy. Datum setve je 29.04.

Desno Wendy, levo 00 grupa

bUV69Pu.jpg

Desno 00, levo 0

OphSlSV.jpg

00

9LcI052.jpg

3kI1w68.jpg

Imam na drugim parcelama Merkur 00 koji su sejane 25 i 26 aprila i skidace se za nekih 7 dana.

Cici ove baš deluju dosta načičkane sa mahunama, biće tu izgleda solidnog prinosa. Kakve ovi padavine najavljuju Wendy će se možda skidati krajem oktobra.

Samo da ne bude leda, biće soje....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

• Like
Reagovanja: gm
Kad vidim ove soje koje su imale problem sa nicanjem i gde je niklo 60-70% i kako posle lepo izgledaju sa puno mahuna, razmišljam što kod setve idemo na gušće sklopove i da posejemo 500-600 hiljada biljaka po ha. Možda ove daju vći rod od ovih u gustom sklopu.
Sejao proletos na 70x 3,0cm a trebao sam bar na 3,3 cm u redu.

Ja se ozbiljno razmišljam da na proleće razredim....

Ja svake godine trosim oko 60-75kg semena po hektaru,Sava i Maksimus,uvek zaboravim koliko rupa imaju ploce :p....nzm sad koliko to bude u redu cm.

Vec mnogo godina unazad sejem na 50 : 4.4 cm cak sam radio i na 4.8 cm
Nikad gusce, osim kad smo sejali sa IMT-ovom psenicnom.
Sto veci razmak u redu bolje je. Da imam mogucnost za rad, sejao bi je na 30 : 5.5 - 6 cm.

Ja sam na 70 x 3 sejao od 34 kile do 52 u zavusnosti od krupniće semena...

Razmak od zrna do zrna ne treba ici manje od 4.5cm, a red od reda ako moze od 45 do 50cm.
Kad bih moga ja bih seja 50cm red od reda a 6cm zrno od zrna., stim da bude klijavost vise od 90 procenta.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ове године морало се касно улазити у соје гриње, касни сирак, чуда муда... изгази се и на 70цм кад те мука тера да табанаш у августу месецу ,да сам сејо на 50цм само бих се још више нервирао

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh