Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aco vidi ti to sa tvojima u firmi,neki dan sam pitao pošto plaćaju stari rod soje kažu 70din sve sa PDV-om.Ako tako budu plaćali ispod cene i novi rod neće oni baš dobiti robe.

Poslednja izmena:
Komšo, 65 je ispod 70. Polako, ima još do žetve.Ona tvoja u nebranjenom delu pored Save će uz ovu kišu sigurno dati minimum 3 t a možda i blizu 4 t. Nisi je odavno slikao da vidimo. Moj Apolo na brdu će omanuti ove godine. Izgleda da se ugledao na gazdu.🧙‍♂️

Stanje posle ove kise i pred kisni vikend:
Zakasnila kisa 7 dana.
Gledanoiz auta u Sremu ,Mačvi i Juznoj Backoj sve su soje prosarale zuto lisce mislim na II grupu.
Grupa oo i o predale mec pre 15 dana.
Kod mene Rubin koji ceka kisu najduze od svih drzo se do proslog cetvrtka zelen ko gora u ponedeljak ga obidjem veli nisam mogo vise cekati i vidi se zuto lisce na mestima.
Kisa ce pomoci da nalije sta je se odmetlo.
Jedno 5% mauna je odbacio.
Mnogi ce se zaprepastiti kad komvajn udje u njivu.
Ko bude imao 2.5 t/h nek plati pice i zahvali se zemlji.
Jer nebo je ove godine bilo skrto.
Imali neka sorta kod vas da je sacekala skroz zelena ovu kisu?

Kod mene su Sava i Maksimus zeleni,sem na mestima gde su vasi krenule...Pa do pre nekih nedelju dana je jos cvetova bilo gore pri vrhovima biljaka.Setva 14.04 valjda.

Danas slikano u njivi blato videcemo sta ce biti na kraju mozda smo imali srece kasna setva tako ispalo 5 maja i kasna sorta wendy i beluga. Pocetnicka sreca..
de291a6538b262fff726c3dc53f9aaf1.jpg
42e5cea9b77e00ebc048d88bdef1989d.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Ove godine setvu sam poceo 24 Aprila i pola je posejano do 6 Maja a zadnju parcelu posejao 24 Maja. Tako da bar druga polovina iz kasnije setve daje neku nadu za nesto bolji prinos.
Sve parcele su posejane sa Wendy-jem osim 5 kj sa Angelom.

juce sam obisao atar i ima puno soje koja je zelena 'kao gora'! prepoznao sam paladora koji sa ovom kisom od jutros ima sanse za rekordne prinose! modrozele, puno mauna , dobro naliva zrna, visoka stabaljika....

I tog paladora ima da vrses u decembru, imao ga ja prosle godine, jedva ga uradili, dzaba rod,ove godine ako super rodi lepo ces naplatiti muke oko vrsidbe

Ove godine setvu sam poceo 24 Aprila i pola je posejano do 6 Maja a zadnju parcelu posejao 24 Maja. Tako da bar druga polovina iz kasnije setve daje neku nadu za nesto bolji prinos.
Sve parcele su posejane sa Wendy-jem osim 5 kj sa Angelom.
Ima Angela da ti retrovegetira ako bude kise pa u novembru 2t po kj

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Најмањи проблем за сазревање изврши се десикација и ето принудног сазревања.

Каснија сетва ове год пун погодак можда ће бити мало фрке око вршидбе и зрења али не мора да значи.
Iz mog iskustva ako ne bacas an ili ureu bude to ok, a ako se baca onda oce zelenih mauna da bude mada zavisi i od vremena.Nevalja da naglo sazreva ova kisa je dobro dosla za ujednacenije sazrevanje i da sporije zri.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Kakav desikant, ne pada mi na pamet gaziti ne potrebno.
Sve u svoje vreme. Ko da nikad u Oktobru nismo kosili soju. Samo da ona odradi svoje pa kad joj je vreme kosice se.
Kako stoje stvari napokon posle 5 godina opet kasnija setva ce biti bolja sto nije bilo slucaj od 2016.
A pre toga bar nekih 13 godina redovno je kasnija bila bolja, pa makar za nijansu.

Poslednja izmena:
Nisam strucan oko davanja pognoza aliznam da ce umesto kombajna ici taniraca na1,5hektara kace 000 i 2 hektara valjevke jedan hektar valjevke se vrse i hektar save kao u najboljim godinama ina najboljem zemljistu je posejana sava.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh