Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Merkur 00 grupa, setva 25. april. Brzo ce kombajniranje, slikano prekjuce.

C1L6CrS.jpg

XZ4cT8M.jpg

@BOKIBOLE
Tito pitao čega ima, oni kažu groždja a on razumeo gvoždja..

Bečej nije taj slučaj. Soja kao i sve kulture ovde rode rekordno, ali uz uslov da ima bar malo kiše.
Kada kiše nema čitave vegetacije onda je sve džaba. Nas su i one majske uglavnom obilazile.
Jedna makar bila i od 100L u julu ne može sve da popravi.
Biće nekog roda i ovako, nisam skroz nezadovoljan, ali nema više onih normalnih godina..
Poenta mog komentara je bila da mnogi ne shvataju šta je suša zapravo.
Istina svakog svoja muka najviše tišti.

Ima li neko informacije o ceni novog roda soje??

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

imam 8 jutara soje. 3 jutra losija 'na bregu' i 5 lepih jutara. Nadam se da cu skupiti vagon ove godine. Eto moje prognoze...

колега оће ту бити једно 700-800kg/kj
Dakle po tvom misljenju tu bi otprilike silom doguralo do 800 kg?
Moje jedno zapazanje je to sto vec nekoliko godina u nazad nisam video da tako lepo, sazri soja. Uglavnom zadnjih godina, bar kod nas ovde je podgorela i nije sazrela na ovaj nacin kao na slici. Kad svaki list pozuti i polako pada sa biljke trebalo bi da svaka mahuna ima dobro formiranih zrna. A ako ih ima i slika ne zavarava onda bi na toj parceli pored toliko mahuna na biljci trebao bi prinos biti znatno veci od tvoje prognoze. U prevodu bar dupli!

Dakle po tvom misljenju tu bi otprilike silom doguralo do 800 kg?
Moje jedno zapazanje je to sto vec nekoliko godina u nazad nisam video da tako lepo, sazri soja. Uglavnom zadnjih godina, bar kod nas ovde je podgorela i nije sazrela na ovaj nacin kao na slici. Kad svaki list pozuti i polako pada sa biljke trebalo bi da svaka mahuna ima dobro formiranih zrna. A ako ih ima i slika ne zavarava onda bi na toj parceli pored toliko mahuna na biljci trebao bi prinos biti znatno veci od tvoje prognoze. U prevodu bar dupli!
само моје мишљење јер видим на шта соје личе код нас , колеги желим да наврше што више као и остатком дела људи који имају соју

Gledam cenu na berzi i datum zakucan na 11 avgust, al su azurni.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh