Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači grinje, a ja se ponadao da je možda nešto zbog kiše, npr. neka bolest koja će se zaustaviti sa suvim vremenom.
Računam da je u ovom stadijumu ekonomski neisplativo prskati, ili možda grešim (ne znam koliko brzo mogu da se šire)?
Sa čim prskati?

Ajd' da pitam još nešto oko grinja, njima pogoduju visoke temperature, a kako na njih deluje vlažnost vazduha? Za sad je još uvek visoka relativna vlažnost vazduha (tako mi se bar čini jer je sparno, nemam sa čim bih to merio), može li ona da zaustavi grinje i da ih možda i istrebi?

Гриње ове године хаос праве код мене их није било пре пар дана али их могу очекивати јер видим да нападају све живо

Znači grinje, a ja se ponadao da je možda nešto zbog kiše, npr. neka bolest koja će se zaustaviti sa suvim vremenom.
Računam da je u ovom stadijumu ekonomski neisplativo prskati, ili možda grešim (ne znam koliko brzo mogu da se šire)?
Sa čim prskati?
Bifenikus i cepaj, ne nadaj se da ce otici na ove vrucine, mnoze brze od mrava.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Da li je ta njiva koju si prskao celu imala grinje onako školski raširene (od uvratina ka unutrašnjosti njive), ili međusobno razdvojene oaze u unutrašnjosti njive? Ja imam ovo drugo (za sad baš male oaze, ne duže od metra u jednom redu), i to isključivo na wendy. Na rubinu ništa...

Prvo, kako su grinje dospele do tih međusobno razdvojenih oaza?
A drugo, kako samo na wendy?

Da li je ta njiva koju si prskao celu imala grinje onako školski raširene (od uvratina ka unutrašnjosti njive), ili međusobno razdvojene oaze u unutrašnjosti njive? Ja imam ovo drugo (za sad baš male oaze, ne duže od metra u jednom redu), i to isključivo na wendy. Na rubinu ništa...

Prvo, kako su grinje dospele do tih međusobno razdvojenih oaza?
A drugo, kako samo na wendy?
Prvo je imala po uvratinama i to sam suzbio. Posle je buknula cela. Wendy mi je na 100% povrsina.
Meni deluje da ih vetar raznosi jer kod mene se sirilo u pravcu duvanja vetra. Wendy napada sve i leptiri i grinje.

Dukej, pisao sam pre neki dan, moj Apolo su grinje napale, pored je komšijina soja (ne znam koja sorta) koju ne diraju.

Prosle godine radio despotom i sisteminom . Dobro uradili oba ali ih nema vise . Ditox se zvao . Ove sam radio Bektinom i nekim hlorfirikosom , ili cu ponoviti ili ostaviti ,ima ih jos

Ja sam sinoc imao popravni za sirak u jednoj njivi. Nisam primetio grinje, al sam zapazio jednu njivu uz put u nedelju ujutro da ima jedan ogumak koji su grinje napale. Sinoc u utorak uvece to se prosirilo na pola jutra, mozda i celo jutro kolko sam osacovao. Jako brzo se siri grinja

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Sad sam dobio info ima neki novi preparat aktara+decis sve smuckano u jednom preparatu(aktivne materije iz tih preparata) 0,2-0,3dl po ha jebu kevu grinji i 500l l vode po ha.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh