Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel bi mogao taj dron da ode u KO Noćaj pa da vidimo svi kako izgleda moja soja dva puta ručno kopana? Trebao bih u nedelju da idem.

a40f48571ce1ea871e35ff4ba4589d32.jpg

d1ccab9107e7b8a77f4bef1f615b7541.jpg

Soja moja. Pelikan. Sejana 19.5. Tretirana 9.6. sa Fluazifop-p-butil i 11.6. sa bentazonom. Slikana danas. Razmak redova 70-40-70-40....

Intervenisaćemo motikom po potrebi. Nemam ja veliku površinu, nekoliko parcela koje zbirno daju hektar, hektar i 10.

Xd,nema pilota ,sam spartam sa njim useve,mada mi je ovo prvi put da soju spartam bez pilota.Obican olt-tupanjac,samo sto sam dosta skupio motike delom i zbog velicine soje a i sto nisam imao vremena traziti pilota.Preleteo sam na brzinu najvise zbog pukotina da kolko tolko zatvori i smanji gubitak vlage,ako je i ima nesto...

Jel bi mogao taj dron da ode u KO Noćaj pa da vidimo svi kako izgleda moja soja dva puta ručno kopana? Trebao bih u nedelju da idem.
Ne treba dron, bio sa sinovima malo da okopamo uvratine po treći put i preletimo ako ima koja da je probila. Ima poneko kereće grožđe i po koji poponac, ostalo baš čisto, a kako i ne bi pored dva kopanja i jednog špartanja, ovo je treće kopanje. A soja počela da žuti od dole po malo. Mučenica treba joj vode pod hitno. Moja procena da u ovom delu atara ako do nedelje ne padne kiša, a nešto najavljuju za sledeći vikend, soja će kapituliati, a za dve nedelje i kukuruz. Jedino suncokret još dobro podnosi ovo vreme. Meštani prestali sa prodajom kukuruza dok ne vide šta će biti sa ovim letom.

Koliko je bitan Bor u soji i kada se on primenjuje preko lista? Naravno da li je ko radio i ima neke uporedne rezultate sa i bez Bor-a?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh