Jel odbacuje donje listove? Mislim ima li suse kod vasWendy sejana 7.5. Na 50cm. Izborili smo se sa korovima.
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel odbacuje donje listove? Mislim ima li suse kod vasWendy sejana 7.5. Na 50cm. Izborili smo se sa korovima.
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Uvenuti nece sigurno posto je to zesca korovcina, a prinos na donjim spratovima ce biti pa pa.Промашиле су нас кише од пре неколико дана, мислим да је последнја била почетком Јуна и то нека безначајна. Соја већ има жуте листове при земљи а сама земља је баш испуцала два прста да ставим. Оно што је најгоре гледам временске прогнозе и после пар дана освежења опет период 35-36 Видим симулацију кише да је то лондон Париз падавине до Алпа али овде само неки минијатурни облаци. Е сада ако буде по том сценарију још 14 дана суше без падавина да ли ће соја свенути или се свести на безначајан принос. Да ли неко има реалну процену или искуство. те да ли има шансе да се поврати. хвала
Hvala Valjda bude tako Ne bi valjalo jer imam neke kredite pa sam računao na tu sojuUvenuti nece sigurno posto je to zesca korovcina, a prinos na donjim spratovima ce biti pa pa.
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Druže ja nisam agronom i od skoro sam u poljoprivredi Ogradjujem se ali mislim pod ovakvim stresom da soji najmanje treba jos neki herbicid da dobije po ušima. Uopšte video sam postove da prskaju ja preko 32C ne prskam. Sačekaj par dana od vikenda ide neko zahladjenje
Naravno zbog otrova i stresa u toku dana, ali mislio sam na stres koji je u periodu od zadnje dve nedelje da je već u šoku ceo taj period.Prska se u 6 ujutru kad je temperatura 20°
E zato to amortizujem dodavanjem aminokiselina. Da ostavim sirak da mucim muku dogodine u kukuruz, ne pada mi na pamet a od soje svakako slaba vajda. Sta sad treba da se kockam pa da i za dogodine ostavim problem. Istitrao sam ja soji dosta a to sto je susa to je i njen problemNaravno zbog otrova i stresa u toku dana, ali mislio sam na stres koji je u periodu od zadnje dve nedelje da je već u šoku ceo taj period.
Vidi ovako da je pre 5 dana bilo hladno i padala kisa pa sad 3 toplo pa ok naravno ujutro ili uvece. Ono šta hoću da kažem meni i ujutro ima žute listove a ove zelene ispečene nije se ona oporavila preko noci onda je otrujes pa ti otrovi su jos u njoj i za 6 sati kada u podne bude 40 stepeni. Ja govorim za period vremena od 10 tak dana sa ovakvim temperaturama da je ne bi prskao a u doba dana kada treba tu se slažemo
BAš to, evo ja morao jučer da interveniram na uvratinama, na 60% parcela, a i danas obilazio neke njive i isto treba da interveniram u ponedjeljak ili utorak najkasnije. Ono što sam primetio da grinje kreću od puta ili susedne parcele gdje je lucerna/travaNa ovakvom vremenu ona će sigurno podbaciti i mora se pratiti stanje jer hoće da je napadaju grinje kada su ovakve temperature.