Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Wendy sejana 7.5. Na 50cm. Izborili smo se sa korovima.
33b45f9aa5694a97c9342a5289b41a81.jpg
23ba32bf3dfd3edcc8fb1542ef1e3c60.jpg
28bb45eebec5f3db2737df97bca395a3.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Jel odbacuje donje listove? Mislim ima li suse kod vas

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Oo daaa, u subotu sam prskao sirak u soji i pored reda se već žutilo od otpadnutih osušenih listova soje. Slika je od subote, sorta Rubin.

edit: sad vidim da pitanje nije bilo postavljeno svima, al' nema veze, nek stoji odgovor

Poslednja izmena:
Koja razlika izmedju ove sto se zaliva i ove sto trpi susu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Deks, pitas se koja je razlika? Naizgled je nema, bez vode i jedna i druga stagniraju sa rastom, s tim gde je to na jacim zemljama manje uocljivo. No ova kad dobije vodu poludi. Na kraju jesen i vaga kazu sve.
I mi cemo nasu krenuti u petak da navodnjavamo, bar ovo sto je najkriticnije. Nazalost na najgoroj parceli nemam mogucnost navodnjavanja a vode joj fali ko za leka...

@szupunski ne odbacuje imali smo malo srece sa padavinama u petak palo 10l a pre toga pocetkom meseca isto smo dobili dobre kise 1.6 i 11.6. Sa malo leda ali nije nista strasno tako da se nekako drze usevi nije zlatno ali kako je kod drugih malo smo bolji sa rasporedom padavina. Kise iz rumunije nas spasile za sada. Recimo pored ove soje imam psenicu anapurnu koja je rana sorta a jos nemoze da se vrse 6, 7 dana sigurno...

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Промашиле су нас кише од пре неколико дана, мислим да је последнја била почетком Јуна и то нека безначајна. Соја већ има жуте листове при земљи а сама земља је баш испуцала два прста да ставим. Оно што је најгоре гледам временске прогнозе и после пар дана освежења опет период 35-36 Видим симулацију кише да је то лондон Париз падавине до Алпа али овде само неки минијатурни облаци. Е сада ако буде по том сценарију још 14 дана суше без падавина да ли ће соја свенути или се свести на безначајан принос. Да ли неко има реалну процену или искуство. те да ли има шансе да се поврати. хвала

Промашиле су нас кише од пре неколико дана, мислим да је последнја била почетком Јуна и то нека безначајна. Соја већ има жуте листове при земљи а сама земља је баш испуцала два прста да ставим. Оно што је најгоре гледам временске прогнозе и после пар дана освежења опет период 35-36 Видим симулацију кише да је то лондон Париз падавине до Алпа али овде само неки минијатурни облаци. Е сада ако буде по том сценарију још 14 дана суше без падавина да ли ће соја свенути или се свести на безначајан принос. Да ли неко има реалну процену или искуство. те да ли има шансе да се поврати. хвала
Uvenuti nece sigurno posto je to zesca korovcina, a prinos na donjim spratovima ce biti pa pa.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Ponovo prskam sirak jer jer se povampirio i kasno izasao i dodajem aminokiseline pa sta bude. Optimizma i volje za ovu godinu ponestaje pa daj sta moze da se uradi. Nek ne bude bar sirka dogodine ako nista

Ponovo prskam sirak jer jer se povampirio i kasno izasao i dodajem aminokiseline pa sta bude. Optimizma i volje za ovu godinu ponestaje pa daj sta moze da se uradi. Nek ne bude bar sirka dogodine ako nista

Druže ja nisam agronom i od skoro sam u poljoprivredi Ogradjujem se ali mislim pod ovakvim stresom da soji najmanje treba jos neki herbicid da dobije po ušima. Uopšte video sam postove da prskaju ja preko 32C ne prskam. Sačekaj par dana od vikenda ide neko zahladjenje
Opet to je moj savet a radi sta ti volja

Prska se u 6 ujutru kad je temperatura 20°
Naravno zbog otrova i stresa u toku dana, ali mislio sam na stres koji je u periodu od zadnje dve nedelje da je već u šoku ceo taj period.
Vidi ovako da je pre 5 dana bilo hladno i padala kisa pa sad 3 toplo pa ok naravno ujutro ili uvece. Ono šta hoću da kažem meni i ujutro ima žute listove a ove zelene ispečene nije se ona oporavila preko noci onda je otrujes pa ti otrovi su jos u njoj i za 6 sati kada u podne bude 40 stepeni. Ja govorim za period vremena od 10 tak dana sa ovakvim temperaturama da je ne bi prskao a u doba dana kada treba tu se slažemo

Drzi se tako sto odbacuje cvetove i listove na donjim spratovima i ne formira mahune.Vizuelno njoj nece biti nista, al rod ce biti upitan.2012 sam imao 1250kg/kj,2017-900kg/kj,a ove godine se bojim da ce to biti cista 0.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Naravno zbog otrova i stresa u toku dana, ali mislio sam na stres koji je u periodu od zadnje dve nedelje da je već u šoku ceo taj period.
Vidi ovako da je pre 5 dana bilo hladno i padala kisa pa sad 3 toplo pa ok naravno ujutro ili uvece. Ono šta hoću da kažem meni i ujutro ima žute listove a ove zelene ispečene nije se ona oporavila preko noci onda je otrujes pa ti otrovi su jos u njoj i za 6 sati kada u podne bude 40 stepeni. Ja govorim za period vremena od 10 tak dana sa ovakvim temperaturama da je ne bi prskao a u doba dana kada treba tu se slažemo
E zato to amortizujem dodavanjem aminokiselina. Da ostavim sirak da mucim muku dogodine u kukuruz, ne pada mi na pamet a od soje svakako slaba vajda. Sta sad treba da se kockam pa da i za dogodine ostavim problem. Istitrao sam ja soji dosta a to sto je susa to je i njen problem

Sinoć sa sinom završio drugo kopanje soje. Čista, nema travke na 2 ha, čak malo i porasla za ova tri dana od kad sam bio ali se bori mučenica da preživi. Kanda će izgubiti bitku.

Na ovakvom vremenu ona će sigurno podbaciti i mora se pratiti stanje jer hoće da je napadaju grinje kada su ovakve temperature.
BAš to, evo ja morao jučer da interveniram na uvratinama, na 60% parcela, a i danas obilazio neke njive i isto treba da interveniram u ponedjeljak ili utorak najkasnije. Ono što sam primetio da grinje kreću od puta ili susedne parcele gdje je lucerna/trava

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh