Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čiji je taj pelikan?

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Јел група као и Рубин ја бих још нешто уз Рубин
 
Pelikan je 0 grupa zrenja i to je Selsem, a distribuira je Delta Agrar. Gledao sam pre neku godinu na PSS Lauru i Lidiju( ZP), izuzetno krupno seme ali kasno stižu, kao i Fantast.
Zadnjih godina sejem na 70 cm x 3,2 cm. Možda je moglo i malo ređe, recimo 3,5 cm, ko će ga znati, kakva će biti naredno proleće i leto. Sejanjem na 3,2 cm ode oko 80 kg na hektar, mada sve zavisi od krupnoće semena, naravno.
 
Planiram sledece godine neka 3ha soje da malo redukujem divlji sirak na zemlji blizu reke. Imam otprilike 50-60kg Save od ove godine valjda nece nista da fali testiracu klijavost u saksiji februara-marta. E razmisljam da li uzeti ostatak neku sortu 1-2 grupe ili 0. Da li igra ulogu u susi grupa zrenja kao kod kukuruza ?
 
Da li kod soje utiče zalivanje (znam da povećava zelenu masu, ali, da li povećava i prinos) i koja sorta je najbolja u uslovima zalivanja?
 
Neke stvari se menjaju!!! Zadnje 3 godine u proseku nesto bolji prinosi iz prvog roka setve sto unazad vise od 12-15 godina sasvim suprotno je bilo i vidno su bolji prinosi bili u setvi od 5-15 Maja.
Bez obzira koje su sorte bile u pitanju, kisa je bila odlucujuci i direktni faktor visine prinosa.
Podrazumeva se da pricam za ovaj nas region!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh