Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa Avril sto imam kolege 2200 cak je i Valjevka bila bolja od Apola neko kaze bolje su kasnije Wendy,Rubin a Valjevka je 0 grupa pa je bolja od Apola.

Očigledno da jedna ista sorta na raznim zemljištima i što je najbitnije, na lokalitetima sa više ili manje ovogodišnje kiše, daje i dosta velike razlike u prinosu. Zato i jesu takva odstupanja. Kod nekog je jedna ista sorta dala 2. tone, a kod drugog 1. tonu. Zato ne treba odmah kriviti sortu već letnje prilike- kišu ni rosu.

Prošle godine imao Apolo sa prinosom od 4,3 t/ha a ove 1,8t/ha. Drga njiva i druge vremenske prilike, sve ostalo isto 100%.(vlasnik,setva,seme,kopači,hemija,obrada...)..

Ја сам једне године посејао два јутра не уређене соје нестало ми семена било 2-3 сорте помешане на крају сам имао 4 тоне на та два јутра.Једностано била јој година како треба и то је суштина.

На једној њиви до градилишта брзе пруге имам њиву,не вероватно колико је прашине на лишћу било...одем у задругу узму узорак кажу 30% примеси...ја реко одо кући.Измем сито 4мм и све претоварим преко њега(2т)дугачко сито 180*80...било је око 60 кг земље однесем сутра дан 3,9примеси🤣

Да. Тамо је било нешто више кише за разлику од осталог дела атара, мада и ту различито.
U julu polovina ako ne gresim ili 10og tu negde je taj deo dobio 20l kise,dok od centra desno nista.
Firma da joj ne pisem ime jako ozbiljna je u trnjacima imala 1.5t/ha, ona na ulazu kod Lovackog sto radim mala od jutra je imala 10-11 po jutru cale je predavao,a strava izgledala.

A jel se zna nesto oko konacne cene za soju? Kod nas akontna 68din

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Rista,ja koliko sam cuo da kod vas akontna 75din,ali mozda poglesna informacija

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh