Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas je nas koperant izgurao 1500 kg po kj Apola, ja sa m 1250 kg po kj, kod nas niko nema ni blizu ovog prinosa, za ovu godinu, ostale sorte daleko ispod. Mozda samo Rubin kod jednog drugara da vise, al sacekajmo pa cemo suditi

Kod nas je Rubin ove godine podbacio nešto ga je preseklo i naglo sazreo, ali će opet biti u setvenoj strukturi pored Apola koji ide na više od pola parcela i ubaciću Wendi.

Kod nas sam cuo kod jednog coveka Valjevka je dala 1800kg po kj bez navodnjavanja, prinosi idu uglavnom od 900 kg pa do 1500 kg po kj.Ostali su jos Rubin i Vendi da se skidaju.Apolo zalivan iz kanala kod jednog coveka je dao 2450 kg po kj, kolko sam upucen 3,4 puta je zalivan.
Ja kod mene na Vendi ocekujem između 1300 i 1500 kg po kj.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Skinuta soja prosle nedelje, nosio sam uzorak na analizu vlaga 9,8% primese 2% .
Imao sam Savu i Selsem Danu i Dana je bila dosta bolja. Ne znam tacan prinos jer mi je kuci za sad, ali rekao bih da ima oko 2,5t/ha. Racunam da je malo laksa od prosle godine, na analizi hl 70, mozda se iznenadim pozitivno kad je budem prodavao.
Kakva je godina ja sam zadovoljan koliko sam izvukao, dosta su je po onom paklu odrzale jake rose blizu Morave. U tom potesu i kukuruz ce mi biti dobar pa tim rosama i tipu zemljista pa ce me to malo spasti ove godine.
5cac18e38517e5c612a1585782dea63f.jpg
faa16ab9470bce7f82829827ac141723.jpg
a26fac8545e162d196af7a0010447f0d.jpg

Послато са Mi A3 уз помоћ Тапатока

Скинута Вебди са 6кј, просечан принос 1790кг/кј. Сетва 24.април 70 цм и 4,1 у реду.
Галеб са две парцеле, на 2,5 кј просечан принос 1450кг на другој 5кј просечан принос 1750кг/кј. Сејан међуредно 70цм у реду 7,6цм. Ја иначе задњих 5 година због доброг гранања Галеб сејем ређе. Прве три године сам радио и контроле и установио да је на ређој сетви принос за 100 до 200кг/кј већи. Остало ми је око 3,5 кј Венди од тога половина на ређој сетви (7,6цм) па ћемо за који дан видети резултат. Први утисак да се грана добро као и Галеб, али видећемо.
Прошле године сам пробао и Краљицу на ређу сетву, али је она дала око 150 кг/кј мањи принос.

Spremamo se za 2022.

Ostalo još 10kj Fantasta na njivi.
04bcf99520bcb37226fbd4357d3561d3.jpg

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Nisam mislio nikog da uvredim i da pod *ebavam nego kod nas u selu NS sorte su podbacile jako i kod nas su usevi bili u dobroj kondiciji i nisam se zalio vec kazem koliko su ljudi imali ove godine vise nego prosle idu prinosi 2500 kg po k.j. Izvinite ako sam nekog uvredio bavim se samo ratarstvom i propalim svinjarstvom znaci nije hobi.

Poslednja izmena:
Скинута Вебди са 6кј, просечан принос 1790кг/кј. Сетва 24.април 70 цм и 4,1 у реду.
Галеб са две парцеле, на 2,5 кј просечан принос 1450кг на другој 5кј просечан принос 1750кг/кј. Сејан међуредно 70цм у реду 7,6цм. Ја иначе задњих 5 година због доброг гранања Галеб сејем ређе. Прве три године сам радио и контроле и установио да је на ређој сетви принос за 100 до 200кг/кј већи. Остало ми је око 3,5 кј Венди од тога половина на ређој сетви (7,6цм) па ћемо за који дан видети резултат. Први утисак да се грана добро као и Галеб, али видећемо.
Прошле године сам пробао и Краљицу на ређу сетву, али је она дала око 150 кг/кј мањи принос.
To mora da su bile u centru pa.levo njive.

Nisam mislio nikog da uvredim i da pod *ebavam nego kod nas u selu NS sorte su podbacile jako i kod nas su usevi bili u dobroj kondiciji i nisam se zalio vec kazem koliko su ljudi imali ove godine vise nego prosle idu prinosi 2500 kg po k.j. Izvinite ako sam nekog uvredio bavim se samo ratarstvom i propalim svinjarstvom znaci nije hobi.
Nema sta da se izvinjavas ,to je tvoje.Kod mnogih u selu kod nas Apolo podbacio.Valjevka najstandardnija oko 2tone kj, i da me neko sad ne uzme da podjebavam kraljica u proseku oko 2500kg kj.Na parceli od 2.5kj 7200 kg.
Zetva zavrsena u cetvrtak ako se ne varam.

Pelikan opet dobar i u ovoj kilavoj godini,sa visljeg i losijeg zemljista je dala nesto preko 1500kg/kj,poceo na dobrom zemljistu da radim i tu je oko i preko 1800kg.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh