Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam do sada radio soju prva mi je godiba koji broj obrtaja bubnja ide koliko vetar u pitanju je mega 204

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Oko 700 obrtaja a vetar sam na averu držao oko 800. Na tucanu su turbine tu ide na 1200...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Skinuo soju Apolo 1,92 ha, vlaga 12% prinos 18 meteri /ha. Lično sam se nadao malo preko 20 ali ne ide, malo viši teren i to je presudilo.
Iduće godine više sreće. Možda malo cena popravi situaciju ali su otišle i cene repromaterijala, pa opet dođe na isto. Ipak je sve do kišice...:kisa:

Morao sam, bilo je jače od mene ;) Takve postove moram kroz šalu da provučem da se ljudi nebi pecali kao šarani. Zna se na osnovu čega se đubre usevi, a tvoja izjava nema veze sa realnošću.

Morao sam, bilo je jače od mene ;) Takve postove moram kroz šalu da provučem da se ljudi nebi pecali kao šarani. Zna se na osnovu čega se đubre usevi, a tvoja izjava nema veze sa realnošću.
Pa ja sam napisao svoje iskustvo. Na 1ha sam bacio 100kg mapa, a pored na drugi ha sam bacio 100kg uree tamo neke godine.Gde je isao map tu je bilo 3300kg naplacene soje, a gde je isla urea 2900kg.I to je bila prosecna godina sa padavinama.I to je bilo ravno 400 kg razlike.A ako neko redovno baca map na kukuruze i radi dvopolje npr soja kukuruz njemu map i ne treba u soji.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Soje slabo Ima al zato ambrozije koliko oces Rubin valjjda ce biti 1000kg/kj
Photo1187-1.jpg
Photo1189-1.jpg

Poslednja izmena:
Skinuo soju Apolo 1,92 ha, vlaga 12% prinos 18 meteri /ha. Lično sam se nadao malo preko 20 ali ne ide, malo viši teren i to je presudilo.
Iduće godine više sreće. Možda malo cena popravi situaciju ali su otišle i cene repromaterijala, pa opet dođe na isto. Ipak je sve do kišice...:kisa:
Cika Aco izbaci djubrivo, izgleda je podgorela od djubriva.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh