Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce skinit maximus, setva 12.04, prinos 1400kg sa 60ari, a cena sa kojom su krenuli u KGu, bolje da ne pisem...

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Evo i ja bio da vidim moju soju,ima jos po neka meka zarna ali sledeci vikend skidam,sorta tajfun
7693a24857391d758ecb00a72aab9033.jpg
d89a6ac9d4b0dc7ca81ea5427ca111ad.jpg
63b555e0f72b12150929350a1e6b676d.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Gomila soje za vrsidbu kod nas, a ljudi se uspavali.Na moj nagovor drugar skida upravo, hteo u ponedeljak. Sad me zove i kaze puno mu se otvorilo mauna do popodne.Ne znam sta ljudi cekaju, da padne vlaga na 10 da ih sto bolje deru otkupljivaci, posto nema bonifikacije tek od 12.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Pa ovo su solidni da ne kazem ekstra prinosi, ja sam ovu godinu preskočio soju, bice vise soje neg kukuruza🤣🤣🤣🤣

Ove godine isto jedna zanimljivost, vizuelno ogromna razlika izmedju soja , koje izgledaju da nema nista i koje izgledaju dobro za ovu godinu , a u kg opet nije velika razlika . Od one od tone po ha i blizu 2 tone po ha vizuelno nebo i zemlja .

Skidan apolo curi od 12 do 19 meteri kako koja njiva ima zelenog lista na nekim dijelovoma a vlaga danas 9.6 jos sutra i glavnina je skinuta. Ostalo ceka jer je zeleno jos.

Михајло она добра испод будисаве колко је дала мислим да је ваљевка

Код нас на нашим сојама, за сада врло добар принос, креће се просечно изнад 1500кг/кј, све је аполо...Белуга још неће стићи за скидање...иначе соје су ђубрене пред орање НПК 150кг/кј, а пред сетвено им је дато још око 50кг урје...

Bio malo u obilasku pre rucka na prvim posejanim sojama od 24 Aprila, 26 i 28.
Trebacem im jis nekih 5 do 7 dana ali ima dosta vec zrelih biljka za koje se plasim da im ne pucaju mahune za par dana. Sorta Wendy. Na 2 parcele koje prvo dolaze na red od ovih sto sam obilazio jedna od 5 kj i jedna od 3.5 kj nece biti dobro, ali nadam se da ce dogurati bar do 1300 kg/kj.
Prolazio sam i pored jedne parcele od 8 kj koja je posejana 6 Maja i tu je sasvim druga prica u dnosu na ove ranije posejane.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh