nikola indjija
Član
Ja ne bacam na soju nista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega neces verovati ali ja sam soju posejao prosle godine na jednoj njivi koja je unazad par godina bila psenica predusev , zaoran stajnjak podrivano orano i imao 500kg, dok je nicala bila je zuta prskao sam je 2x sa gvozdjem i nista ostala je do zrenja takva, mislim da su tu neki drugi elementi bitni za bolje prinose nije sve ni u npk,a i kako se poklopi datum setve i grupa zrenja ...Ne ne, ima druga stvar da ljudi razbace i odmah ocekuju rekord.
Kondicija zemlje je jako bitna, svake godine za sve djubriti kad i koliko finansije dozvoljavaju, to nije agrotenicka mera koja se vrati za par meseci.
Mada vole nasi ljudi te stvari poput nekih skupih djubriva koja mozes i 50% manje kolicine, koja se tope i bez vode i slicne da ne kazem gluposti. Folijarci koji daju kliker zrna i ostala ocekivanja.
Ta se pre 5 dana mogla kositi
Možda je i moglo ali mi nismo mogli...Ta se pre 5 dana mogla kositi
Ovde ce lepo curiti
Mi smo 5 km vazdusne linije od vas,a njive prema Kulpinu ne obecavaju toliko.Kod nas pocela zetva, prinosi od 18 meteri do 20 meteri. Cena 65 akontacija.
Zavisi koji kraj. Ja konkretno mislim da je nabolji atar prema Petrovcu, na drugom mestu prema Ravnom Selu a najgore je prema Kisacu. Atar prema Petrovcu je imao kisu cca 35 litara u pravo vreme, pre one ogromne. Svakako ovo su prvi otkosi, valjevka je u pitanju. Kad ovrsim moju znacu bolje.Mi smo 5 km vazdusne linije od vas,a njive prema Kulpinu ne obecavaju toliko.
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Skinuta i 0 grupa Anneta 1523 kg/kj. Trebala je da stoji naplolju jos nekoliko dana ali su se mnogo otvarale mahune pa sam skinuo.. Zadnje dve slike su KWS Basak isto 00 grupa ali u normalnoj zemlji. Prinos 1517 kg/KJ.