Soja 2020

Ostao sam duzan slike drugove soje sto je radio sa rampom u dozi 0,8 po ha,plus 2 l savazona i tifani,ovo su slike od danas dve nedelje od prskanja. Slikao sam iz kola jer je pocela kisica,nadam se da se vidi delovanje hemije na soju a korova nema

I šta fali toj soji,,oprljen po koji list,došla sebi i biće dobra,važno da je korove uništio,,al bas se vidi na toj slici da mala soja više pati od rampe neg veća ono što sam j pričo,dobro je sto si sliko.

Да ли се дешава са овом изведбом шпартача да се врдне и изгуби правац на ужим саставима да посечете и оштетите усев,овако са снимка је ово идеално како иде

Od prednjeg orginalnog točka ako se nevaram ostalo je samo srca a od čegaje obruč-naplatak.

Tako je srce je kupljeno drugo od originala a obruc je kupljen na kp domu u Mitrovici.Stavljeni su i distanceri da ide sredinom

Juce ospartao neke soje na kojima nema sirka.
Druga slika je soja koja je oprskana sa 2x0.9l coruma i drugar greskom oprskao sa 0.7 ikarus puna doza dinox i puna doza harmoni.
Mislio sam da ce joj sav list otpasti medjutim dobro se oporavlja od hemije.Sorta apolo

Poslednja izmena:
Kod mene Apolo sav bolestan, lici mi na plamenjacu. Valjevku mi komsija spicio dikambom sva se ukovrdzala, negde par redova negde i 18 redova, kako je vetar duvao u naletima.

Kod mene Apolo raste kao iz vode dok Beluga ne.Nisu žute niti bolesne a sejane su u monokulturi.Trebale bi da se išpartaju jer ima novih sitnih ponika korova ali je to trenutno nemoguća misija pošto je od gore kora a ispod kore blato.

Preključe sam četvrtinu soje ošpartao a juče ostalo poprskao od sirka Fargo(kletodim 120 g/l) 1L/k.j.

Ne znam koko su kod vas soje ali ovde na mnogo mesta su toliko zute da nekima preti i susenje.
I kod mene soja pozutila i susi se na jednom delu atara gde je ljuta zemlja ostala soja ok, prehranio sam je 1 sa gvozdjom i sada cu jos 1 pa da vidimo rezultat da li joj to fali ili ne ...

Nazad
Vrh