paorpaor
Član
Od hemije. To je reakcija na bentazon i harmony. Bude to svake godine, ali retko ko to primeti.Paore, na drugoj fotografiji, listovi u donjem delu da li su osteceni od hemije ili od bolesti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od hemije. To je reakcija na bentazon i harmony. Bude to svake godine, ali retko ko to primeti.Paore, na drugoj fotografiji, listovi u donjem delu da li su osteceni od hemije ili od bolesti?
Ta dikamba i ova naša vetrovita proleća su baš, baš problem. Juče sam špartao moju soju i gde god su pored kukuruzi ima dosta štete na soji - od skroz skvrčenog lišća (bliže kukuruzu) do somotskog izgleda lišća (dalje od kukuruza). Naravno da je tu odmah i znatno manja soja. Kad bi neko izračunao koliki je to ekonomski gubitak svake godine, verujem da bi postojo rezon za zabranu dikambe.Kod mene Apolo sav bolestan, lici mi na plamenjacu. Valjevku mi komsija spicio dikambom sva se ukovrdzala, negde par redova negde i 18 redova, kako je vetar duvao u naletima.
Kazu da zbog ovih hladnih i kisovitih dana (barem kod nas) treba i 7 8 dana cekati a kad je normalno 5 do 6.... Iako ja bi radije cekao 8 jer jako lose je odradio fokus bar kod mene ove godine. Da sam mogao, cekao bih i, 12 dana ali mi je suncokret bbjezao rastomOprskao sirak pre 3 dana.Posle koliko dana moze da se sparta?
Ranije je na fusilade pisalo u vezi toga Sad nigde nepise
Minimum 10 dana a 14 bi bilo poželjno a najbolje nešpartati ga ako nemora.Oprskao sirak pre 3 dana.Posle koliko dana moze da se sparta?
Ranije je na fusilade pisalo u vezi toga Sad nigde nepise
Gvožđa ima, ali ga nešto blokira u zemlji na tim mestima, prskao 3x3l/ha vuksal fero.I kod mene soja pozutila i susi se na jednom delu atara gde je ljuta zemlja ostala soja ok, prehranio sam je 1 sa gvozdjom i sada cu jos 1 pa da vidimo rezultat da li joj to fali ili ne ...
Ima i onih koji imaju puno vieće površine, i prskaju sa žutim diznama, lepeza (002), pa znate koja je to magla kada ide sa tim diznama, a vozi se 7-8km/h,Bogami ja i vracam pojedincima.Imaju po 50-60jutarasvoje zemlje a nemaju vetar dizne
Tako mi preporucili da probam, kako ti se pokazalo to sa vuksalom da li se oporavlja soja ?Gvožđa ima, ali ga nešto blokira u zemlji na tim mestima, prskao 3x3l/ha vuksal fero.