Soja 2020

Doći će sebi,malo će potrajati ali se neće osetiti na prinos.Jedne godine sam je tako ošurio da sam mislio da ću je morati presejavati,bili skroz sorženi vrhovi,kasnije kada se oporavila se razgranala nenormalno.Prinos bio isti. :ppozdrav:
 
Pionir setva 13 April, sledi jos spartanje.
8661d0a8b4512de838ad78cba9e20aa3.jpg

d60e13ec8fd743d7ad82c5d9ac2d9ce6.jpg

6534d2d9cb7a80a037f6267c166ebbae.jpg




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Uh, fina korica od kiše, kod nas se skoro ne raspoznaje gde je prošao parač a gde nije. Juče sam posle špartanja kukuruza probao da špartam i soju, s' ciljem da sirku dam što više vremena da izađe nakon špartanja kad malo bolje ugreje (sad ga nemam mnogo osim na pojedinim skladovima sa komšijama). Međutim nije moglo, povremeno motika zatrpava malu soju. Soja mi je relativno rđava, tj. prilično je nejednaka: ima je koja je kasnije izašla, ima je (i to solidno) koju je zec jeo pa tek sad počinje ponovo da tera, a i ona što je lepo nikla uopšte nije velika - kao da usev stoji zbog izostanka vlage i toplog vremena. Sad ne znam šta da radim, da li da onda sačekam pa da prvo prskam sirak, ali mi onda ostaje špartanje kad je već veća soja, ili da špartam za sedam dana ali mi onda prskanje sirka ne gine kad soja već počne da cveta. (99% će biti prva varijanta.)
 
Imam i ja nekoliko kj gde je sarena i nejednaka u nicanju. Nedovoljno vlage u zemlji, setva duboka a kise od 7 l nakon 10 dana od setve nedovoljno da prodire vlaga do zrna i eto ti belaja.
 
Samo gas. Ako je baš povuci-potegni onda se smaknem za jedan red više od komšije za svaki slučaj.
 
Prvi split onda oparaš pa prskaš drugi split pa verovatno opet paraš a soja čista, nerazumem kolega tu tehnologiju al ajd.
 
U redu ostane korova ihaj posle prvog splita i špartanja.I ja sam mislio da necu morati raditi drugi deo medjutim korovi popizdeli u redu zajedno sa sojom i rastu kao besni.
 
Prvi split onda oparaš pa prskaš drugi split pa verovatno opet paraš a soja čista, nerazumem kolega tu tehnologiju al ajd.
Sve su to male doze koje soja ne oseti a korove "vatamo" u kotiledonima. Ima kod nas koji čekaju da sva trava nikne pa onda prži, a posle soja mesec dana žuta. Već koju godinu mi se ova tehnologija pokazala dobro pa ne menjam.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Otprilike i ja se trudim tako da uradim ali ove godine od 0,3 imazomoksa i 0,5 bentazona požutela ko limun,izgleda joj ne prija ovo vreme.
 
Nazad
Vrh