Soja 2020

Uglavnom se jos moze cupati, mada nema pravila. Recimo 80% se cupa, a 20 % mora motikan.

Pisali smo o tome ove godine . Svi preporucuju akaricide ali ja i jos neki ovde smo radili sa nekim jeftinijim insekticidima . Ja sam imao bas jak napad na dosta njiva pocetkom jula . Isao sam negdje sa Despotom a negdje sa Ditoxom zadovoljan sam i sa jednim i drugim . Drugi put nisam ni radio. Neko je radio Bifentrinom pa nam nejavi kako je zadovoljan , Licno bi preporucio od aktivnih materija hlorfirikos ,dimetotat ili bifentrin , a zastitari ce reci drugacije pa kako hoces.

E evo sad sam bas procitao tvoje postove od pre mesec dana kad si pisao,ostalo mi je od prosle godine savanura isto sto i taj despot,icu veceras da prskam,koliko si vode po hektaru isao ?

Sa kojom dozom radite abamektine... svi u prodaji savetuju 7... 7.5dl. Uglavnom ne pise nigde doza za primenu bas u soji sem kod Vertimeca Syngentinog 3-5dl/Ha... a iste su koncentracije svi abamektini.

Ja sam prvi put radio sa 0,5 l/ha i nije bilo nikakvog efekta. Onda sam uradio sa 1 l/ha sa 400 l/ha vode i mislim da ce biti dobro.

Jedino od hlorpirifosa što sam mogao naći kod nas je bio Saturn
Navodno je ta aktivna materija zabranjena od aprila.

Sava sejana 10.4. Ima od 30 do 40 mahuna. Nadje se neka sitna sa 2 a i sa 4 zrna
Koliko mogu da naprave grinje stetu ? Ja bio bas da pogledam zbog grinja ali nisam nasao nista cudno na listovima.
c01c4a3431804c09d8446eb58ee4d870.jpg
ad2f052a10343cc1f91389f1e538c3f0.jpg
324be7e4355bdd196fe91b80ddd07f63.jpg

Послато са Mi A3 уз помоћ Тапатока

Kod mene soja lepo izgleda 1.5m visoka ali i dalje 30 mahuna. Krenuli leptiri nenormalno.

Nazad
Vrh