Soja 2019

KOnkretno reci kako je ta soja sijana , znači koji medjuredni razmak ? Problem je u obliku onih , neznam kako se zovu , prsti , pipci na vitlu , jer su uradjeni kao opruge . Ali osim toga odgvori na prvo pa da pokušam jer se i meni dešavalo.
 
Posijana žitnom, postrno..... Znači redovi 12,5cm

I hvata se kod plastičnog ležaja, tu počne..... Ako dignem vitlo neubacuje unutra, ako spustim, onda se namotava..... Skoro svaki krug sam morao stati, sad čim se prosuši moram ju skidati....

Gledam kako imaju novi kombajni neke gumene prste, i tu se nema gdje namotavati.....

Moj je mali Đuro đaković 770
 
Da to sam i pretpostavljao . Dešava se to samo kod gustih redova , eto npr sa žitnom . Nema tu rješenja sa tim pristima takvim kakvi su i sa tom gustinom redova . Desi se kad prst svojom oprugom uhvati jednu biljku okrene je par krugova i onda se desi da se uhvati još jedna baš blizu a pored one prve i onda se omotaju jedna oko druge i dalje se samo gomila . Kod redova npr 70cm nemogu se uhvatiti jedna pored druge na dva susjedna prsta pa se to rijetko dešava. Zato su bolji gumeni prsti.
 
Bravo Sale, to je resenje.

Na mom hederu je to vec fabricki reseno sa debelim cevima, a sa vodovodnim cevima dobijate isto to ili jako slicno. Kod mene bukvalno nikad ne namota soju. A sa ranijim hederim sam se mucio. Dok sam cuo ovo sto je Sale napisao prodao sam stari kombajn i nisam imao prilike da napravim.

c8kCPR4.jpg
 
Da, to je to, jer je nemoguće raditi.... Još da ima trave, kako bi tek onda kupilo.....

A još moram vratiti staru pumpu hidraulike, jer nakon 2g nova je probila ulje u motor.....
 
Mota se svaka duzih stabljika, ako nije zrela da puca kad se namota ili dok rosa potpuno ne ode... I ja planiram te cevi staviti po uzoru na Lexion.
 
Soja danas "šuška" u mahuni, ali zrno mekano, fali joj još malo sunca....
 
Kod mene se soja zeleni i bolje nego najbolje psenice u ataru lol :D,steta sto je daleko od cvetanja,tad bi bilo extra za zaoravanje.
 
Kod mene u celom ataru je tako,samo u razlicitim fazama rasta, od dve troliske pa navise, kod mene konkretno više se sipalo gde mi je bio Apolo a najmanje na Wendy.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
 
Nazad
Vrh