Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
i kod nas setva iz prve polovine Aprila je skoro gotova za 10 dana krece zetva.
Ukoliko ne pada neka kisa danas sutra pukla je soja isto kao i prosle god. Na oko obecava a kad ulazis kombajnom bruka
Danas obišao moju soju i doživeo totalno razočarenje.Dva meseca nije bilo kiše u ovom delu Mačve i znao sam da će biti loše ali baš ovako...Soja se smanjila,nestalo je, 99% suve liske,sitna zrna. Sutra ili prekosutra skidam a prinos, daj Bože da bude puna dubrava sa 1,92 ha.
E sad će se neko našaliti pa reći da dubrava pravi i prikolice od 8 i 10 tona, ali sam mislio na onu staru klasičnu što vaga 4 tone.
Ma gde vidite sasušeno lišće na stabljici (koje nije otpalo), tu nema sreće. Moj Apolo je takav.
Bez prirodnog zrenja kad otpada list po list nema roda.
Bice i rekordera,koji su dobijali kisu kad je najvise bilo potrebno.Sta bude ,bude,vise srece za nas ostale sledece godine,ili one tamo,ili kroz par godina,valjda cemo ubosti ponovo jednu dobru godinu kao 2016-tu.
Kod mene je to bila 2018 . Prosjek 4.2 t/ha. Teško će se ponoviti . Ova sigurno neće iako je sva soja još ne prošarana kad se gleda sa strane al nije to ni blizu prošle gdine.