Soja 2017

Posledica napada grinja su osušene fleke po njivi koje se šire jako brzo, a ovde je u pitanju napad suše.
Juče krenula i kod nas vršidba soje...

Ma ima i grinja da zavrsava bila bi druga boja.
Ali mislim da je kasno prskati bolje pitati nekog zastitara.

- - - - - - - - - -

Kod nas prinosi 400kg po ha.

Apolo

2017080712.jpg
[/IMG]

Vendi

201708bsb.jpg
[/IMG]

201708ncn.jpg
[/IMG]

Obe sorte sejane 06.04. Vendi je predsetveno dobila 100 kg 3x16 NPK po jutru ali ne verujem da je to razlog ovolike razlike u kondiciji. Apolo je bio jedina preostala domaća sorta/hibrid koji sam sejao a sada je došlo vreme za konačni rastanak sa domaćim semenarstvom. Želim im uspeh u daljem radu i hvala na svemu ali više ne možemo zajedno.

Poslednja izmena:
Ljudi da li ste primetili da kasnije grupe zrenja izgledaju mnogo bolje. Ja isto imam belgu valjevku i apolo. Belga najbolja za sada. postaviću slike kasnije. Šta mislite? Kako se kod vas drže soje? jel vidite razliku između npr nulte i druge grupe?

Ljudi da li ste primetili da kasnije grupe zrenja izgledaju mnogo bolje. Ja isto imam belgu valjevku i apolo. Belga najbolja za sada. postaviću slike kasnije. Šta mislite? Kako se kod vas drže soje? jel vidite razliku između npr nulte i druge grupe?
Angela u polju se nekako odrzala,komsijin apolo pored,nestao,belga u ritu zelena,naliva,nigde podgorela,dobila kisu sinoc...

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Ima razlike velike,kad smo mi rane grupe zrenja sadili pocetkom aprila,to je bio kiks,oces da ti sto pre dodju one podbacile,da su se sejale u maju drzale bi se i one,al ko bi ocekivo bas ovaku temperaturu i susu,.

Sad kad krenu ove kise za vikend, pa soja krene u retrovegetaciju, eto vrsidbe u septembru...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Kad prođe žetva i vaga kaže svoje,znaće se prava situacija ali mislim da se neki zakljućci već mogu nazirati i to:

.Kvalitet zemljišta na prvom mestu,zatim padavine pa sorte( KANDA ĆE SE VEĆI DEO NAS ZAHVALITI DOMAĆIM SORTAMA).puno smo krivili grinje a u stvari su pesak i suša bili glavni krivci,a što se tiče rokova setve,e tu niko nije pametan,kad utrefiti setvu.Ko u aprilu zna kakav će biti juli i avgust?

Kod mene ova kiša što je pala i koju najavljuju za vikend definitivno će pomoći sojama kasnije setve tj Maj...i to postoji mogućnost za ozbiljnim rodom.Kasije setve početak aprila su završile požutile i čekaju kombajn od Nedelje...a prinos će biti katastrofalan.Govorim za moj atar,i kod mene je Belga kao zmaj ko u dobroj godini...

Kopiran moj post 25.8.2012
Danas ovrsio i predao soju sa 9kj 1250kg po kj.Jedno znam da vise na razmak od 70cm vise nikada necu sejati sikurno bi bilo 250-300kg vise po kj da je bila na 50cm

Nazad
Vrh