Soja 2017

Jel si seme farbao nitraginom ili ne ?

Danas pokosen Tajfun 00 grupa sejan 16 maja vlaga je bila 11.8 % a juce je palo 6 litara kise. Prinos nepunih 900 kg/kj. Isti dan je sejan i Lissabon 000 grupa u istom duzu i skinut je pre 3 nedelje prinos bio 1300 kg.
Kod nas niko jos nije dosao do te kilaze Cici...vecinom se kilaza krece od 400-700 kg/kj...a cujem da i gredjani nisu nesto nakosili do sada-1000 kila je ove godine misaona imenica.

Za vikend skinuta Sava. Juče predata, 2740 kg po hektaru prinos, setva 2.maj.

Ovo mi je prva soja posejana u životu. Seme sam kupio u poljoprivrednoj apoteci u Lazarevcu, NS Sava, pakovano u papirne dzakove od po 25 kg.
Juce sam predao na Ub i analizom su ustanovili i kazu mi da je GMO. Normalnu plaćaju 48 din a GMO 45. Tako da su mi platili 3 dinara manje po kg. Kamion bio natovaren, kisa pada kao luda, tako da sam im to prodao.

E sad, da li je to stvarno moguće da je gmo ili je to klasična otimačina. Ostavio sam kod kuće 400 kg za seme.

Koliko je ta analiza na silosima sa onim štapićima (testerima) pouzdana?

Ako nisi nikome drugom sejao i vršio uslužno da bi zarazio svoju onda su te debelo prevarili.Jesi li gledao test traku?Da li je imala jednu ili dve roze crtice?

Za vikend skinuta Sava. Juče predata, 2740 kg po hektaru prinos, setva 2.maj.

Ovo mi je prva soja posejana u životu. Seme sam kupio u poljoprivrednoj apoteci u Lazarevcu, NS Sava, pakovano u papirne dzakove od po 25 kg.
Juce sam predao na Ub i analizom su ustanovili i kazu mi da je GMO. Normalnu plaćaju 48 din a GMO 45. Tako da su mi platili 3 dinara manje po kg. Kamion bio natovaren, kisa pada kao luda, tako da sam im to prodao.

E sad, da li je to stvarno moguće da je gmo ili je to klasična otimačina. Ostavio sam kod kuće 400 kg za seme.

Koliko je ta analiza na silosima sa onim štapićima (testerima) pouzdana?

Jel si prskao okolo totalom ili je komsija prskao pa nosio vetar na soju?

Darko dren ima vise opcija zasto ti je pokazao tester GMO.Ili je seme vec bilo zarazeno ili sto kaze Matic da je u sejacici ostalo GMO semena ili ti je kombajner doneo u bunkeru.Ova zadnja opcija je vrlo moguca jel GMO skidaju na kraju sezone a ta soja ide za sacmu ili bio dizel.

Nas voljeni ministar jutros na dnevniku kaze rodilo svega bice i za izvoz. Pa sto onda uvoze soju kad je rodilo.

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka

Prvi put sam sejao soju u svojoj sejalici koja je kod mene 6 godina. Moj kombajn nikada nije radio soju. Ovo mu je prva zetva soje. Sto se tice totala, prskao je komsija strnjak koji je preko puta moje njive, izmedju nas je put od 5-6 metara.

Znaci klasicna prevara.

To sa testom na ostatke glifosata ne znači ništa.Ima x slučajeva gde je GMO soja prskana redovnom hemijom bez upotrebe glifosata i traka je dala pozitivan rezultat testa.Gro ljudi koje poznajem rade desikaciju soje glifosatom i predaju je sasvim normalno jer test ne pokazuje da je GMO.Darko lepo ti njih prijavi inspekciji i traži da ti pokažu traku sa analizom kao i uzorak soje sa sve zapisnikom jer traku za kontrolu moraju da pravdaju ako su je uopšte i koristili.

Ja prekjuce otjeram kamion soje u Brcko i zamisli pokaze test plus gm . Isto kao i kolega znam sta sijem . Zamisli vracati na toliku dalj a lesinari 15ak km dalje placaju samo 550km tonu . Trazim da ponove jer to moze , drugi test pokaze ok a onda po pravilu mora i treci put . Zamisli cupanje zivaca . Treci put opet pokaze ok i prime . Isto mi kazu da nema veze sa glifosatom nego su trakice test na te gm proteine ?

Kod otkupljivača kome predajem prošle godine problem su bile same test trakice.Malo,malo pa pokaže pozitivan test da su poludeli i obavezno radili dva i više puta da bi im na kraju rekli kako su trakice skoro iz doba dinosaurusa ali da ih ne bi bacali eto puštene su u promet da se potroše i ako naiđeš na normalnog čoveka on te neće prevariti na testu dok obrnuto hoće.

Nazad
Vrh