R
rad78
Guest
Jel si seme farbao nitraginom ili ne ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U prvom zahvatu nije bilo ravno ko tepsija pa zato ostalo nesto po tom redu, inace kad kosi Deni 89 (stariji sin) ja mu samo govorim da jos dize kosu da ne vata zemlje. Bas brije!Kaži majstoru da pusti keder niže imali bi više...
Kod nas niko jos nije dosao do te kilaze Cici...vecinom se kilaza krece od 400-700 kg/kj...a cujem da i gredjani nisu nesto nakosili do sada-1000 kila je ove godine misaona imenica.Danas pokosen Tajfun 00 grupa sejan 16 maja vlaga je bila 11.8 % a juce je palo 6 litara kise. Prinos nepunih 900 kg/kj. Isti dan je sejan i Lissabon 000 grupa u istom duzu i skinut je pre 3 nedelje prinos bio 1300 kg.
Za vikend skinuta Sava. Juče predata, 2740 kg po hektaru prinos, setva 2.maj.
Ovo mi je prva soja posejana u životu. Seme sam kupio u poljoprivrednoj apoteci u Lazarevcu, NS Sava, pakovano u papirne dzakove od po 25 kg.
Juce sam predao na Ub i analizom su ustanovili i kazu mi da je GMO. Normalnu plaćaju 48 din a GMO 45. Tako da su mi platili 3 dinara manje po kg. Kamion bio natovaren, kisa pada kao luda, tako da sam im to prodao.
E sad, da li je to stvarno moguće da je gmo ili je to klasična otimačina. Ostavio sam kod kuće 400 kg za seme.
Koliko je ta analiza na silosima sa onim štapićima (testerima) pouzdana?