nikola indjija
Član
Evo sad isto pricao sa čovekom sa silosa kaze greske se desavaju sa stapicima, a sto se tice na osnovu cega se utvrdjuje utvrđuje dali je gmo on kaze na osnovu glifosata i jos neceg ali nezna sta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ukoliko su stapici uredni nema nikakve sanse da se uradi desikacija totalom a da prolazi test kao negativan! Znam ljude koji nisu znali sta rade pa su uprskali stvar time sto su prskali soju zbog ambrozije ili drugih korova totalom a test je glat pokazao kao Gmo soja iako nije bila.To sa testom na ostatke glifosata ne znači ništa.Ima x slučajeva gde je GMO soja prskana redovnom hemijom bez upotrebe glifosata i traka je dala pozitivan rezultat testa.Gro ljudi koje poznajem rade desikaciju soje glifosatom i predaju je sasvim normalno jer test ne pokazuje da je GMO.
A cemu tebi takvo ponasanje?! Sta sam ja napisao a da se ti osecas isprovocinanim?! Ima li tu neke neistine u mom pisanju?!Sreća što imamo tebe koji si kao margarin pa nam oči otvaraš.Niko nije od juče u poljoprivredi da ne vidi šta je crno a šta belo.
Po ovoj tezi dakle otkriva se direktno prisustvo gena SR4 u zrnu soje odnosno detektuje GMO soju a ne prisustvo Glifosata koje se cak ni ne napominje u tekstu!Za otkrivanje prisustva proteinskog produkta gena SR4 koji kodira sintezu hloroplast transportnog peptida je korišćen Re√eal® test, proizvod kompanije Neogen® corporation. Re√eal za SR4 je imunohromatografski test na trakama koji se koristi za kvalitativno analizu SR4 u soji i kukuruzu. Test precizno detektuje jedno GMO zrno soje među 1000 zrna, tj. 0,1%. Ukoliko se pojave dve linije, tj. jedna u test-zoni a druga u kontrolnoj zoni, uzorak je pozitivan na sadržaj SR4 ≥ 0,1% kod soje. Pozitivan rezultat se može determinisati čim su dve linije na traci vidljive u roku od 1-10 minuta. Ako nema linije u kontrolnoj zoni, test nije validan i treba ga ponoviti sa drugom trakom.