Zmaj od Noćaja
Član
Čenej ima solidne prinose, dobra zemlja i pala kiša na vreme, ima još delova atara nije sve tako crno , mada je većinom loše
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima i jacih prinosa do 1200kg ali retko.Uglavnom oko 700 se krecu prinosi po jutru.@pop step
Meni je danas bio Milan Ćupina iz Stepanoviceva i kaze mi da su prinosi katastrofa,koliko mi je rekao od 100kg do 600kg po kj... Kod nas je jos dobro,prosek u selu oko 1t...
Stvarno gde se nalazi ta soja u kom ataru.Juce pokosena soja na 4,65 jutara, prinos 7560 kilograma. Sorta NS Apolo. Odlicno se pokazao ove godine. Idemo dalje.
Radoslave a jel te neko pitao pošto radiš da donese
I ti takodje moras puno toga da objasnis, kako si ostvario takve prinose. Tesko moze iko da ti poveruje. Da detaljno od A do Sh sve napises i plus ono zbog cega ste vi imali i kise, jer ove godine niste smeli imati, kao ni vise soje od par stotina kg/kjprinos soje na za sada ovršenih 26,5 jutara se kreće oko 13,8 meteri (zajedno sa primjesom, koja iznosi oko 5%) njive su varirale od 9,90 meteri do čak 17 meteri po jutru.
I ti takodje moras puno toga da objasnis, kako si ostvario takve prinose. Tesko moze iko da ti poveruje. Da detaljno od A do Sh sve napises i plus ono zbog cega ste vi imali i kise, jer ove godine niste smeli imati, kao ni vise soje od par stotina kg/kj
Kako ti se pokazala setva na 12,5 jel laksa zastita od korova.Koliko ide semena po jutru.Kakvi su prinosi u normalnim godinama.Medjuredni razmak sjetve 12,5 cm (zitna sijacica) sorta (ova sto manje curi je bila ika). Dio atara gdje curi 10-11 meteri po jutru je dobilo 5 kisa tokom ljeta po 8-10 litara po jednoj kisi, dio atara di je prinos do 17 meteri bio (sorta slavonka) je dobio 5 kisa isto ali po 20 litara svaki puta. Tu zrno nije ostalo speceno, ostalo je krupno kao da suse skoro nije ni bilo. 50 kg 0-20-30 po jutru pred zimaku brazdu je baceno i to je to. E da to je gornja zemlja bila, a vamo di curi 10-11 meteri tu je donja zemlja koja susu bolje iznese, al evo ipak kisa je kisa i na gornjoj zemlji nije bio napad pauka i plamenjace kao na donjoj.
Datum sjetve oko 3.4. Ako se ne varam
Ne znam bas da li da pisem ali juce zavrsio zadnjih 1.5kj save i ima 1900kg ukupno. Sve za seme ostavljeno
Gde je bilo toliko soje u kom delu atara?
Biserno ostrvo. Pripada ataru Novog Beceja. Dok u Curugu potes Salaj sam imao lepih 500kg po kj prosek. Curuski rit oko 1700kg po kj. To mu dodje to za ovu godinu