mindjušar
Član
Jesam,i više,ali bojim se da neće biti prinosa kolika su očekivanja!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako je kod tebe takvo stanje ne znaci da je svugde.Jesam,i više,ali bojim se da neće biti prinosa kolika su očekivanja!
Ako je kod tebe takvo stanje ne znaci da je svugde.
Danas sam bio na mojoj Savi mahune su zelene u fulu,a cini mi se da ce puci koliko su dobro nalile. Zetva nece jos 2 nedelje.Veoma moguc scenario-soje su otisle u masu,mahuna malo,retke,i dosta ih je samo sa 2 zrna...samo muke dok se provuce kroz kombajn,a ne verujem u neke rekorde...jedino sto ce biti za baliranje lepo...
Jesam,i više,ali bojim se da neće biti prinosa kolika su očekivanja!
Moja je dobila 2 meseca susnog perioda, nema veliki porast a posle kise se razgranala i porasla. Nalila je mahune jako lepo. Svuda po tri zrna. Postoji mogucnost da vam se priblizim po prinosu ove godine Ako budem imao nekih 2500kg po hektaru, to ce biti bingo. Mada sa sojom se nikada ne zna. Mozda me i pozitivno iznenadiKukuruz je najbolji kad nije imao stres ni jedan dan od nicanja , a soja i nije vrhunska ako nije imala malo stresa.
Upravo tako kao da hoće da nas dotuku, sve se to sa prinosima radi planski.Trenutno se u medijima vrsi propaganda o vrhunskim prinosima soje,soja ce roditi solidno,ali ne rekordno,danasnja vrsidba 1600 kg po kj,tako da...
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
Borac je zemlja prve klase. Verujem da je prinos ako ne bas toliki, onda je jako blizu. Ali svakako ce biti sareno ove godine. Mnogo faktora utice na rod.Danas pali prvi otkosi u Sremskom Borcu i prinos 4.5t/ha kako mi je receno.
Da je nije zaobislo dve kise ,bilo bi i bolje,lep rod...Valjevka,2.5kj,4940kg,9.7vlaga,1.8primese