Soja 2016

Trenutno se u medijima vrsi propaganda o vrhunskim prinosima soje,soja ce roditi solidno,ali ne rekordno,danasnja vrsidba 1600 kg po kj,tako da...

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Veoma moguc scenario-soje su otisle u masu,mahuna malo,retke,i dosta ih je samo sa 2 zrna...samo muke dok se provuce kroz kombajn,a ne verujem u neke rekorde...jedino sto ce biti za baliranje lepo...
Danas sam bio na mojoj Savi mahune su zelene u fulu,a cini mi se da ce puci koliko su dobro nalile. Zetva nece jos 2 nedelje.

Kukuruz je najbolji kad nije imao stres ni jedan dan od nicanja , a soja i nije vrhunska ako nije imala malo stresa . Ljudi koji su uzgajali papriku znaju o čemu se radi .

Kukuruz je najbolji kad nije imao stres ni jedan dan od nicanja , a soja i nije vrhunska ako nije imala malo stresa.
Moja je dobila 2 meseca susnog perioda, nema veliki porast a posle kise se razgranala i porasla. Nalila je mahune jako lepo. Svuda po tri zrna. Postoji mogucnost da vam se priblizim po prinosu ove godine :osmeh: Ako budem imao nekih 2500kg po hektaru, to ce biti bingo. Mada sa sojom se nikada ne zna. Mozda me i pozitivno iznenadi

photo uploading

Levo sejana oko 1.6 sorta favorit, a desno galeb sejan oko 10.4
20160830_080634.jpg

Nazad
Vrh