Danas sam, posle par radnih dana, završio sa čišćenjem njive od korova, da sam se barem setio da slikam na šta je njiva pod sojom ličila pre čišćenja, bilo je korova i ko tri sastavljena prsta debelih, da sam morao sekirom da ih sasečem u korenu...
Izneo sam oko 4-5 konjskih špeditera sa dodatnim stranicama korova iz njive...
Šlog me skoro strefio kada sam izašao na njivu posle par nedelja, i video na šta liči, sva u korovu...
Slikah danas, kada sam kretao sa njive, a posle uspešno obavljenog posla...
Pominjete žutilo,prisutno i kod mene, što se vidi i na fotografijama, i ja sam mišljenja da sazreva, vreme joj je, zato sam i požurio sa čišćenjem...
Izuzetno je visoka, u proseku je oko metar i po, ima dosta polegnutog, sejana je 2. Aprila ako se ne varam, sorta je Balkan, međuredni razmak 70cm, u redu 3cm...
Zadovoljan sam..
Ali bih bio zadovoljniji da mi donja polovina nije bila konstantno pod vodom, pa tamo soja nije ni do kolena, sva sprčena i zakržljala...
Valjda će me gornja polovina izvući da pokrijem troškove i napravim (manji) prihod...
Jedno pitanje:
Smem li je uskoro oprskati TOTAL-om da uništim preostale korove tipa kereće grožđe i još po neki preostali primerak štira i sl. a prvenstveno da se rešim korova u donjem (naplavljenom) delu njive, jer planiram, po skidanju soje, da uzorem pa posejem Lucerku u jesen?