Soja 2016

Ja u jesen rasturio 200 kg 8:16:24 a pred setvu 200 kg KAN.

Nemoj tako grunt,pa i soja treba da jede i pije,od čega će ona da živi 5-6 meseci i da napravi rod ako ne od hrane?To što ona "sama nahvata iz vazduha" mislim da je slabo za jedan solidan rod.Pa i ona je živo biće kao i naši popovi što vole p....(prihranu).

E svaka ti na mestu,kao da sam ja pisao.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Ovde ima clanova koji su djubrili soju, i koliko se secam, govore da koliko platis za mineralno djubrivo, toliko ce ti na vagi vise dati. Malte ne na nuli si. Nema zarade od djubrenja. Ovo je skroz prihvatljivo jer su proveravali kako je i sa i bez djubrenja, ali prihvatljivo samo u jakim oranicama.
Ako pogledate sta institut radi, oni u ogledima djubre soju.

Nemoj tako grunt,pa i soja treba da jede i pije,od čega će ona da živi 5-6 meseci i da napravi rod ako ne od hrane?To što ona "sama nahvata iz vazduha" mislim da je slabo za jedan solidan rod.Pa i ona je živo biće kao i naši popovi što vole p....(prihranu).
Tako je,samo ti njoj za svaki slucaj nakrkaj azota :))),sto iskoristiti njenu mogucnost samosnabdevanja azotom,kad mozes kupiti isti i nahraniti je,ima se para za bacanje :D.

Urea u soji je skroz pogresno, ajde malo sana (ana,kana) to da, ali urea nikako. Imacete samo masu, a rod povecati necete. Cak ni npk ne treba ako je parcela bar u solidnom stanju.

Paore kako ce urea povecati samo masu?
Ja sam na 1ha gde je njiva isposcena razbacio 100kg ureje jesenas i 200kg NPK 6 24 12,a zaorao sam i zetvene ostatke od kukuruza.

Sa povecanom kolicinom azota,izaziva se efekat blokiranja rada azotofiksatora na korenu soje,tako da je dodavanje istog u vidu uree,an,itd sano nepotreban trosak...

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Crnobarac,Malesevic,Marinkovic i drugi,teorija iz prakse...

Vi'dte o'ako, svako ko hoce da experimentise na svojim parcelama sa sojom i ureom nek to slobodno uradi. Ja sam to vec uradio.

Covek je znalac,tacno tako,ko hoce neka se sam uveri ...

Ima na ovom forumu i clanova koji rade puno zemlje i djubre soju redovno, svako ima svoja iskustva.
Pedja evo da te podsetim sta kaze Crnobarac tj. jedna od slika njegovog slajda sa predavanja :
2la6aef.jpg

Nazad
Vrh