leka
Član
Danas kosili vojvodjanku prinos 1130 kg po kj sejana 9 aprila
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naravno da smes da ostavis posto patogeni ne uticu na genetske karakteristike. Bitno je da je normalno ispunjeno i da ima dobru klijavost.Jedno pitanje posto imam original seme save pa sam hteo da ga ostavim za dogodine ali imao sam grinja koje sam tretirao i to uspesno dali smem to seme da ostavljam oce li biti posledica iduce godine oce li biti podlozna grinjama?
Ma te zelene nece ni da prismrde sojama od 2200 kg/kj, kosenih danas u jednom Backom seluIspod ocekivanja jer ima ljudi koji ocekuju i preko 2t/kj,ali ce ove zelene koje su docekale kisu potuci u prinosu one koje su prve stigle.
Talianu jel ima neka tema de se nisi kladio u rucak ?
21.5 je prinos.Ma te zelene nece ni da prismrde sojama od 2200 kg/kj, kosenih danas u jednom Backom selu
Danas uradili savu. Zrno lepo izgleda pa ce ostati za seme. Jos nije mereno ali odprilike puna zmajevka na nesto manje od 6 kj...
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
Samo da pitam posto kod nas u centralnoj Srbiji postoji otkup samo za pseni u..Na papiru pise cena 36 dinara sa pdv,akont 60 dana...
Samo da pitam posto kod nas u centralnoj Srbiji postoji otkup samo za pseni u..
znaci ti skines soju i pravo odes i predas je iako cenu ne znas i iako ti mozda ne odgovara? Cena soje ce mozda biti tih 36din, mozda 45 a mozda i vise.
Ti je jednostavno ostavis njima, pa posle kako ti bude? Cak da ti neko kasnije ponudi vise para, neces je podizati nazad (ako je to uopste i moguce) jer ti se nece isplatiti zbog njihovih troskova koje su oni imali do tog trenutka?
Ako je tako, koju motivaciju otkupljivaci imaju da podignu cenu soje koju si ostavio, iako je trenutno tih 36 din, ako ne moraju da podignu?
Nije ni kod nas mnogo bolje. Samo ti kazu cenu i ti prodas ako hoces, a ako neces mozes da je cuvas u svom skladistu.Samo da pitam posto kod nas u centralnoj Srbiji postoji otkup samo za pseni u..
znaci ti skines soju i pravo odes i predas je iako cenu ne znas i iako ti mozda ne odgovara? Cena soje ce mozda biti tih 36din, mozda 45 a mozda i vise.
Ti je jednostavno ostavis njima, pa posle kako ti bude? Cak da ti neko kasnije ponudi vise para, neces je podizati nazad (ako je to uopste i moguce) jer ti se nece isplatiti zbog njihovih troskova koje su oni imali do tog trenutka?
Ako je tako, koju motivaciju otkupljivaci imaju da podignu cenu soje koju si ostavio, iako je trenutno tih 36 din, ako ne moraju da podignu?
Nemam nameru da ispadnem glup, vec sam neupucen. Da si je meni recimo dao po toj ceni, ja cu podici cenu zasto?? Drzava me ne moze naterati kako kazu mediji.