Soja 2015.g.

Soja Sava, suvo ratarenje oko 700 kg po kj...Sava jednom zalivena sredinom jula sa 30 litara po metru kvadratnom 1300 kg po kj...Gorstak zaliven 2 puta jos uvek zelen,ocekujem oko 2 tone po kj.

Soja očito nije za tvoje podnevlje kad sa zalivanjem da samo 1300 kg. Toliko kod nas imaju bez vestacke kise, pa i vise. Danas uslužno Sava dala oko 1900 kg, a maximus 1600.

Poslednja izmena:
katastrofa pesak od 11 do 13m po h nize zemlje blizu 20m po h ove godine sam izgleda soju radio volonterski nigde moje zarade

i ja sam ovro juce od prilike oko 1200 kila od 190 ari .pocela da puca i misi misi je vucu.

- - - - - - - - - -

i ja sam ovro juce od prilike oko 1200 kila od 190 ari .pocela da puca i misi misi je vucu.

Danas pokošen Ns Maksimus setva 04.08 na 50cm od djubriva dobio 110kg po H nutri map 10-40, po analizi bacano. Prinos po kj 1757po kj nečistoća 3.8 vlaga 10.9. Za ovu godinu nije loše.I jos da napomenem ogled sa uporedjivanje folijarnih prihrana da je leva polovnia njive tretirana slavolom dala 200kg po H više za razliku od desne polovine njive koja je radjena konkurencijskim preparatom. ]
dsc0387.jpg
[/IMG]
]
dsc0386.jpg

dsc0383.jpg

Poslednja izmena:
Danas sam skunuo 9.5kj (Maksimus i Sava). Maksimus 1069 kg/kj, a Sava 1044 kg/kj.

K A T A S T R O F A ! ! !

Danas smo vrsili,sve u svemu daleko od nekih rekordera da ne kazem sajber kurajbera a na silosu je prosek 6-9 meteri,izuzetni su sa 10 ili vise.
imag2274.jpg

Prvo je pala Sava 2.5kj i tu je 18 meteri plative u sivoj prikolici.
imag2275.jpg

imag2277.jpg

Onda smo presli na drugu njivu par desetina metara dalje de je isto bila Sava prinos se ne zna tacan ali sa jutra ipo je bilo malo manje nego tamo sa 2.5kj(sve isto osim sto je ova dobila malo mesanog djubriva).
Pa smo onda presli na drugu njivu od 3kj gde je 1/3 Sava i ona je zrela dok je na ostale 2/3 Galeb koji je jos uvek saren,a onaj koji je zreo se otvara(po meni je losa sorta) i tu smo uradili jos jutro-jutro i frtalj,sto je sa onom prethodnom Savom bilo 21 meter plative.
imag2276.jpg

imag2282.jpg

Zatim je bio Apolo na 0.5kj gde je kuci ostavljeno 75-80kg i plativog je bilo 420kg.
Ostala je jos Sava koja je skinuta sa jedne pojutrice,najbolje je izgledala ali ona ostaje za semensku.
A bilo je i pauze malo.
imag2281.jpg

imag2279.jpg

Ćale skinuo NS Maksimus pre par dana, prinos oko 3 t/ha. Predato 15 tona, po katastru njiva je 5 ha, ali mislim da smo odorali par brazdi do puta, pa ima malo više. Sve u svemu oko 16 meteri po jutru. Predusev repa, njiva gruberisana, bez grama djubriva, jedno kultiviranje i zaštita od korova. Da smo prskali grinje možda bi bio koji meter i više.

Danas pokošen Ns Maksimus setva 04.08 na 50cm od djubriva dobio 110kg po H nutri map 10-40, po analizi bacano. Prinos po kj 1757po kj nečistoća 3.8 vlaga 10.9. Za ovu godinu nije loše.I jos da napomenem ogled sa uporedjivanje folijarnih prihrana da je leva polovnia njive tretirana slavolom dala 200kg po H više za razliku od desne polovine njive koja je radjena konkurencikim preparatom
Jel to ona soja što si joj merio vlagu preključe?Koliko ono beše vlaga preključe?

Danas skinuo 7,7kj u tri parcele i prosek po kj 1750kg, sorta sava, "ništa bez save":osmeh:, inače skinuo i dve parcele (2 i 4kj) mojim koperantima i prinos šacometriski 1700-1800kg, isto sava.

Teško nam je povjerovati tako nešto ove godine , još teže da ti iskreno kažem sad kad kažeš da je tako i kod ostalih , a baš sam te pitao šta misliš da je bilo posebno u tvojoj agrotehnici.

Nazad
Vrh