Soja 2015.g.

Danas slikana u obilasku Galeb[video]
ct0ANy6.jpg
[/video]
Sto se zuti soja u redovima.

[video]
jzyTm0z.jpg
[/video]
[video]
kdFAszc.jpg
[/video]

@momosaric јесте моја прскана сенкором, тачније велтоном али цела њива је прскана а ове појаве су на деловима парцеле, и мало ми је касно за реакције на земљишни хербицид али и не искључујем ту могућност.

Camel driver da li je kod tebe lišće uokvireno žutim ili je baš ovakvo kao sa slike?

Kod mene isto ovako izgleda, ne znam sta mu je?:sta:

Rade ljudi sa malim obicnim diznama i ta magla od kukuruzne jemije stvara kovrdzanje . Samo obratiti sano paznju odakele je mogao vetar preneti pa ce biti jasno .

Rade ljudi sa malim obicnim diznama i ta magla od kukuruzne jemije stvara kovrdzanje . Samo obratiti sano paznju odakele je mogao vetar preneti pa ce biti jasno .

Uglavnom sam zapazio da ako je fitotoksija od hemije ispoljava se naborima praćenim oivičenim žutilom po obodima listova dok kod grinja tog nabora i žutila nema.

Poslednja izmena:
Isto ovako izgleda na onim mestama gde je soja jaca.

- - - - - - - - - -

To je 100% da nije od susredne hemije jer od kukuruza 60meteri udaljenost isto ovakav, a i kad duva ne prskam(koristim dizne 04 a pritisak 1,5bar)

radoslav78z kod mene je sorta Balkan a kod tebe?

Kod mene se tacno primeti par reda soje od kukuruza komsinjskog, od severa ka jugu tacno kako duva vetar . Na drugoj parc naspramno od kukuruza isto . Na drugom mestimam nemam npr na po' parcele .

Koriste manje dizne da sto manje vode potrose jer ima puno za politi . Taka se situacija kod mene dalje ne znam .:ppozdrav:

Ja sam prosle godine imao isti takav problem sa sojom,ali samo na jednoj parceli.I to od prihrane,prihranjivao sam pre podne oko 9h i posle sat,dva upeklo sunce onako momacki,i sutra dan je bila takva soja isto kao kod tebe.i od tad vise ne prskam pre podne,eventualno jako rano ako nema rose.soja jako brzo usvaja herbicid,ili prihranu,i taman uvuce u sebe i upekne sunce i odma se slogira.i na toj parceli nisam imao bas neki prinos.Tako da nije to od lose oprane prskalice,ili od komsije da je preneo vetar.

Kod mene je cela njiva bila takva.predhodni dan,to jest uvece isto sam prihranjivao soje,i ujutru sam bio nastavio i samo tu jednu parcelu uradio,i sve je bilo ok samo ta jedna bila takva i to samo gornji(srednji mladi)listovi koji su naj osetljiviji :ppozdrav:

Nazad
Vrh