Soja 2015.g.

Momo evo ti iz atara izmedju NSa i Kisaca:
20150525163018.jpg
20150525170643.jpg
Iza firme Titan
20150525150504.jpg

jbt pa vi bolje da gajite šarane

Da sam igrao loto mozda bi i moglo pa da iz stana upravljam,ali ovako od nedelje biti i na njivi i na fakultetu je nemoguce. Mada prazi propisno i dosta se brzo osusilo.

@mindjušar da ponovo pitam kakav je uticaj na repu te tvoje kombinacije?
koristim i ja tu kombinaciju ali bojim se rrepe?

Jedno pitanje da li je neko sreo da mu gusenice u soji jedu palamidu sad sam obilazio jednu parcelu soje u kojoj sam imao palamide baš poprilično pa da vidim kako je delovao hibricid i imam šta da vidim sva palamida je obrstena ostali samo oni prutići sve je jede neka gusenica a onu palamidu koju još nisu napali vidim da je na nju delovalo prskanje

Jedno pitanje da li je neko sreo da mu gusenice u soji jedu palamidu sad sam obilazio jednu parcelu soje u kojoj sam imao palamide baš poprilično pa da vidim kako je delovao hibricid i imam šta da vidim sva palamida je obrstena ostali samo oni prutići sve je jede neka gusenica a onu palamidu koju još nisu napali vidim da je na nju delovalo prskanje

Donja recenica je moj prekopirani post iz 2009 godine:

Ovaj leptir se hrani svim biljkama u cvetanju. Jaja najradije polaže na palamidu. Nekada postaje štetan na soji, kada se mlade gusenice sa palamide koju suzbijemo herbicidima, presele na soju.

Hvala za informaciju pročitao sam i temu što je @Matić stavio link nisam do sada znao za to , idem sutra da kupim neki insekticid i da to predveče poprskam obavezno inače ću ostati bez soje. Koji vi insekticid preporučujete vidim da se probavalo sa nekoliko vrsta.

Nazad
Vrh