Soja 2015.g.

Nađi mi u uputstvu bilo kog bentazona da piše da nosi ambroziju :ppozdrav:

Mogu jedino slike da postavljam , za upustva neznam . Moguće je da postoji više vrsta ambrozije , u stvari postoji sigurno , a i moguće da ima neke razlike u tipu zemlje ili šta ja znam , al ovde ako nije prerasla , sam bentazon u dozi 3.5-4l/ha uništava nepovratno.

Jasno je meni da je isao 0,45 po KJ ili 0,78 po Ha zato sam i napisao da je ta doza manja od polovine pune doze. Ambrozija nije takav korov da se mozemo zajebavati sa njom sa nekim smesnim dozama. Te male doze mogu biti ubitacne za mnoge druge korove dok su sitni ali ne i za Ambroziju.

Jasno je meni da je isao 0,45 po KJ ili 0,78 po Ha zato sam i napisao da je ta doza manja od polovine pune doze. Ambrozija nije takav korov da se mozemo zajebavati sa njom sa nekim smesnim dozama. Te male doze mogu biti ubitacne za mnoge druge korove dok su sitni ali ne i za Ambroziju.
Znam,zato na 10ha gde još nije urađen drugi split,rit,kraj setve,prvi split OK,ali juče otišao,pa ima negde ambrozije,koja nikla posle prvog splita,a već je 3-4cm,a ko zna kad će moći da se oprska,ićiće drugi split Ikarus 0.4l/ha + Dynox 80g/ha + Galbenon 1l/ha + Harmony 5g/ha :osmeh:

Ovde je takva situacija ako se u soji nebi išlo sa senkorom prije nicanja to bi bio harakiri klasičan , ako kasnije i nikne , a nikne obavezno , nije to ista biljka , dosta je oslabljena , možda je zato bentazon uništava lakše , a ako se doda i pulsar u kombinaciji onda je pet u glavu ali i u džep . Sa fifikom je laKše , al nažalost "BANNED".

Poslednja izmena:
Greska pri racunanju islo je 0,5l Koruma po kj, mislio sam drugi put da idem sa 0,5l koruma po kj i 30g Dynoxa po kj ali videcemo jos stacemo.:ppozdrav:

Procitas samo naslov pa dodje ti da se ispovracas od onoga koliko smo puni sebe!!!

Bentazon ne deluje na ambroziju :osmeh:
Odnosno i najmanjoj će samo oprljiti obode listova ali će rastiti bez zastoja :ppozdrav:
Ja sam mislio da si ti ozbiljniji igrac!:osmeh: Ne bi se slozio sa tvojom teorijom. Tvrdim da ce je skroz unistiti ako je doza Bentazona prikladna za odredjenu visinu ambrozije!

Ili jos bolje pitanje,sta ce ta doza bentazona uraditi soji?To je dupla doza od max.preporucene.
Sta god da joj uradi ali to na konacan ishod i prinos nece se odraziti. Na Cicimoricovoj slici mozes videti neke listove soje.

Hoce ta doza Bentamarka unistiti ambroziju?
Trebalo bi! Ko sto sam napisao ako treba dobice jos Bentazona!

Ali kad su sprzeni listovi korova duze vreme, biljci preostaje samo da totano gine, cim vise nema kako da se hrani.
Imas ti pravo da je teska djukela ta ambrozija ali ipak mislim da bez Bentazona u soji ne bi bilo teoretske sanse da se unisti!

Molin vas ako neko zna koji je ovo korov u soji i kako ga mogu iskoreniti,muku mucim vec par godina
fotografija0381.jpg
[/IMG]

Poslednja izmena:
Ali kad su sprzeni listovi korova duze vreme, biljci preostaje samo da totano gine, cim vise nema kako da se hrani.
Imas ti pravo da je teska djukela ta ambrozija ali ipak mislim da bez Bentazona u soji ne bi bilo teoretske sanse da se unisti!
Može bez bentazona ambroziju uništiti kombinacijom Imazamoxa i oksasulfurona

Nazad
Vrh