Zao mi je samo sto ovakvi pokusaji postaju predmet ismejavana! A gde vodi dosadanji nacin obrade zemljista, svake godine sve vise otrova i vec je sledece to malo treba jos vise.
Moja ideja je da se smanji kolicina otrova i mineralnih djubriva, ne smanji nego za koju godinu potpuno ukine, i tako prestane biti zavistan od hemijske industije koja nas zasigurno ubija u oba smisla. Sto manji ulaz, a izlaz da bude tu gde i sada ako ne i veci.
Svidela mi se pomisao na prskanje bez maske, pa makar to bila i secerna vodica.
Neuspeli pokusaji njene primene mislim da je samo u nacinu primene. Npr ja sam koristio EM-1 u nehlorisanoj vodi zagrejanoj na 25 stepeni ( sto je pogodno za razmnozavanje mikroorganizama ), a na kojekavim prezentacijama tipa slavola, biofora za koje kazu da su zive bakterije, na moje pitanje: kazu da se moze koristiti voda iz vodovoda (znaci hlorisana, a hlor ubija mikrobe, da bi mogla biti za ljudsku upotrebu) i da se moze mesati sa bilo kojim pesticidom. Pitam se kako je to moguce, to onda i jeste secerna vodica, znaci nista.
Nemam jos opipljiv dokaz (vaga posle zetve), ali svi predznaci govore u suprotno kad je u pitanju secerna vodica. Imam 9,25kj psenice tretirane 4x EM-1 i EM-5, gde je baceno pola doze vestackog djubriva od predvidjenog i ne zaostaje ama bas ni malo za onom sto je radjena u takozvanom fullu. Ali otom potom,