Soja 2015.g.

Jel neko mesao fokus ultra sa necim za sirokolisnate,znam da pise da se ne mesa al me mrzi da idem vise od dva puta posto wing p nije odradio svoje.

Da li bacate nešto od đubriva na soju ? Radite li folijarnu prihranu kokiko puta ?

Posejao sam na nepunih 5 jutara soje njiva u arendu uzeta neplanski ,prolećno oranje lošija priprema sa mehaničkom sejalicom loša kombinacija malo manje eemena je otišlo i jbg nedostatak vlage pa lošije izgleda .

Šta predlažete sa čime malo da je dopingujem ,čak sam razmišljo da eksperimentišem sa nekom količinom kreča kroz špartač ????

Herbicidi za uskolisne korove se u soji nemešaju sa herbicidima za širokolisne korove,kao prvo,nepoklapa im se vreme primene (po meni),jer dok sav rizomski sirak izađe,za širokolisno je lek samo total
Milane,šta prskaš Galbenonom,koje korove imaš,u kojoj veličini?

Kod mene je jedna njiva u zakupu jako zakorovljena sirkom, sirokolisnih nema nesto mnogo, zato sam je prskao prvi put Dynox-om u dozi od 80g/ha(sa okvasivacem samo) mogu vam reci da primecujem da se i rizomski sirak malko osamutio (iako na deklaraciji pise da deluje samo na semenski) tako da ko ima dosta sirka nije losa opcija za prvo prskanje a ako ima dosta sirokolisnih moze da se jeftino pojaca sa nekim preparatom na bazi tifensulfuron-metila (Harmony, Symphony, Promoni).

Pisalo i na tarabi pa oder'o čovek jezik. :osmeh: Neki su ubeđeni da Pulsar nosi palamidu kao od šale jer su im tako rekli kada su tražili efikasno sredstvo. :haha:

Nazad
Vrh