Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam napomenuo da je Dukat bio sav polegnut i da je u tome bila caka teskog vrsaja, + sto je dosta razgranat i dosta dugacke stabljike ima, a Gorstak je od svega toga samo dugacak na stabljiku i isao je bolje, prinosi ove dve sorte su bili losiji u odnosu na NS sorte, tako da ce se izvrsiti selekcija, neke ce leteti druge doci na njihovo mesto...Dragane sa sojom ti je tako, to sve zavisi i od godine, nemora da znači ako je dukat, gorštak, galeb da će se loše vrći i tegliti kao konoplja i ostale sorte su takve sve u zavisnosti od godine i zemljišta, vremenskih prilika. 2013.g. je bila super za vršidbu, stablo zrelo 90% i više i samo puštaj a iza kombaja prašina samo se viori e to je posao a kad gledaš iza sebe (ko ima sečku) sečka samo gura u rezance e tu kombaj strada, možeš špaklom skidati đubre sa slamotresa koliko se nalepilo, što kaže kolega kameni treba malo sačekati da uzri i gas, zato i sejem sorte koje nisu sklone pucanju kad je zrela pošto soja često ume da bude zrela (mahuna) a stablo zeleno pa i koji list zelen na njoj.Soja stvarno ume da bude govno za vršidbu ali sa tim se moraš pomiriti, samo polako.
Jel ovo treba da ima neke veze samnom?Citam i ne verujem. Kod nas u okolini se najvise seju selseme sorte soje. U opstini Bac koja je sigurno N01 po proizvodnji soje Bg semena su najvise zastupljena.
Kazu lose jer suncukret i soja obolevaju od istih bolesti!Kako se ponasa soja posle suncokreta?
Netacno,soja nema ekonomski znacajnih obolenja za razliku od suncokretaKazu lose jer suncukret i soja obolevaju od istih bolesti!
Kako se ponasa soja posle suncokreta?
Sta i Angela se tesko vrse kad je u pitanju Zmaj? mislio sam i nje malo da posejem, samo mi kaze drugar iz Ilandze da trazi jako nisku i dobru zemlju.
Mada mi deluje mala i zbunasta kao Trijumf i kao takva nece dati dobre rezultate na medjurednomk rastojanju 70cm, al probacu na jutro dva.
Kod mene ove godine bez problema. Nisam primetio ništa čudno. Na par mesta je bilo samoniklog suncokreta i isekao sam ga špartačem.Kako se ponasa soja posle suncokreta?