Verujem Milane ,ja sam pisao za nas rit,a i sam znas koliko je Knicaninski rit specifican u odnosu na sve ritove po Vojvodini.a od tebe na samo par km vazdusnom linijom ista ta angela u Knicaninu na 60ha oko 5t/ha
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Verujem Milane ,ja sam pisao za nas rit,a i sam znas koliko je Knicaninski rit specifican u odnosu na sve ritove po Vojvodini.a od tebe na samo par km vazdusnom linijom ista ta angela u Knicaninu na 60ha oko 5t/ha
Pa pisem istinu, zasto da lazem ljude, moze ona dobro da rodi i da se na njoj dobro i zaradi, ali i da te osisa kao niko, i plus ako je ne uradis kako bog zapoveda.ova Sasina preporuka je bas ohrabrujuca..
Nebrini nsta kad ces je sejati u ritu,medjutim i kod nas je bilo slucajva da je rodilo po 300 kg na bregu u prosecnoj godni,tako da je podbacaj na soji jako velik,al to sam vec pisao.ova Sasina preporuka je bas ohrabrujuca..
Kao sto kaze talianu sejao sam samo na donjem terenu, to su njive l i ll klase. U kisnim godinama ne davi voda i laka za obradu, pravi cernozem, uz dobru agro tehniku nemoze da omane, jel i repu dok smo radili uvek je odvalivalo od prinosa. Samo ima jedan problem, sto te zemlje imam jako malo nekih dvadesetak jutara, pa cu morati u mono kulturi da je sejem, a broj godina za redom videcemo sta ce reci sama soja!Cekam dragana da prenese utiske.
Video sam sortu Fantast prvi put ove godine na institutu u njivi,imam samo reci hvale,biljka robusnija od ostalih na istoj parceli,nacickana mahunama,a zrno malo manje od klikera,ubedljivo najkrupnije,ja cu ove godine uzeti na institutu semena,da probam,i da ostavim seme za narednu godinu,boze zdravlja...Pratio sam Trijumfa 3 godine za redom u raznim ogledima i stalno je bio u vrhu zato sam doneo odluku da se odreknem Balkana kojeg sam posejao od pocetka 90-tih i zaostao za Trijumfom dosta (bar kod mene je tako). Dakle Trijumf sejem vec 3 godine i jako sam zadovoljan ali postoji nesto sto sam sad video u linku kojeg je mindjusar postavio (http://www.polj.savetodavstvo.vojvodina.gov.rs/node/5306) pa sam ostao iznenadjen tom sortom FANTAST a vidim da niko ne komentarise to sto ta sorta je razbila sve ostale i to sa nekih 1000 kg po ha.
Ko zna vise o ovoj sorti neka napise od kad je na trzistu ili nesto vise o njoj.
80% zemlje koje radim je takva, a sve 3,4,5 klasa. Kukuruz najbolje ide, a ranije su ljudi kod nas sejali soju par godina pa odustali, jer su imali oko 1t po lancu. Mislim da to moze bolje ako se dobro uradi.radi se o peskovitoj zemlji na kojoj kukuruz razvaljuje, recimo ove godine je bilo 6,5-7t/kj.
Moze sigurno ali ako pada kisa svakih nedelju dana.Imamo i mi Deo atar peet je pisao je los za soju iako je zemlja teska ove godine sam imao tamo jako lepe prinose ali bilo je godina kada su itekako podbacili.Necu vise tamo sejati soju jel ne zelim rizikovati.80% zemlje koje radim je takva, a sve 3,4,5 klasa. Kukuruz najbolje ide, a ranije su ljudi kod nas sejali soju par godina pa odustali, jer su imali oko 1t po lancu. Mislim da to moze bolje ako se dobro uradi.
Treba samo ubaciti vise sorti, ja cu po dve iz 0 i l grupe zrenja, pa da vidimo ko sta moze na tom terenu..
Na ostalim parcelama okosnica proizvodnje bice Sava i jos po neka NS. Ove iz Selsem ne sejem vise, ne odgovaraju probavnom traktu mom Zmaju pa ne odgovaraju ni meni ))