Soja 2015.g.

Mnogo više oštećenja od herbicida ima soja na lakšoj siromašnijoj zemlji , zato je tvoja bila niža i granatija , ali to na kraju često bude bolje . Moje mišljenje .

Pitanje za sve,koliko godina ostavljate - sejete seme soje
Ja kupovno ostavljam za setvu,i seme dobijeno od te soje više ne ostavljam,možda preterujem?

Sejem kukuruz, soju, pšenicu. Svake godine ide: na strnjiku kukuruz, na kukuruzište soja, na soju pšenica, ako ima nekih malih odstupanja ali uglavnom je to to.

Sta ce to seme preneti iz monokulture sto nece valjati? I ako je seme iz prve reprodikcije tj. original?
Kod mene ce sledece godine biti sva soja u monokulturi jer sam ogranicen povrsinama!

Na jednoj parceli već nekoliko godina ide soja u monokulturi a ići će i dalje.Pšenica bude ni tamo ni ovamo,kukuruz nisam probao ali soji baš odgovara.

I ja ko mixer ,mada ni tad nisam orginal neg od lika sa tavana ko zna koja je reprodukcija.

galeb ili ns maximus!?,zajebao sam se prosle godine pa nisam ostavio vise, sve otislo na stoku. pa sam sad u dilemi.?

i mene vuce,imao sam maximus prosle godime i bas se pokazao imao prosek oko 3900 po hektaru na arendi bez djubrenja i vestaka,samo urea predsetveno.

Nazad
Vrh