Soja 2015.g.

Nitragin sigurno nece doneti manje od ta 4 eura po hektaru, a za vise necu da pricam. Ako nista bar mi je savest mirna, a 100x sam mogao ta 4 e potrositi na 100 gluposti.

Meni ostalo dosta nitragina od prošle godine stojalo u garaži jel upotrebljivo ili ide u smeće?

znaci tretiranje sa slavolom svakako...netreba ti nista drugo uzmi pola njive seme tretiraj slavolom s,i posle kad nikne poprskaj sa obicnim dva puta po 4lit.a drugu polovinu nemoj primenjivati slavol pa ces i sam videti:ppozdrav:
Netreba gledati na njivi vec na vagi,oko vara .Ja isto neverujem u cudesnu moc slicnih preparata a imam i iskustva ali mislim da ako se zaprasuje soja za setvu ,na njivi, nece biti lose da se umesto vode koriste slicna sredstva jer ce se bakterije odmah uneti u zemlju i omoguciti ce im se da rade.Nece nista da skodi a mozda ce nesto i da pomogne a cenovno je prihvatljiv rizik.Ostali tretmani sa ovim srestvima ,gde se te zivuljke ne unesu u zemlju i osudjene su na smrt posle 2 sata, su utopija.Ako radite oglede sa njima onda paralelno uradite i tretiranje sa 6 kg uree na 100l vode pa ih poredite vizuelno i dinarski sa ovim preparatima i sa kontrolom.

Koristio sam biofor plus prošle godine u kukuruzu zajedno sam ga naneo sa semaforom ,i nisam po prinosu ništa bio bolji u odnosu na neki godišnji prosek.:off_topic:

- - - - - - - - - -

samo ako je ne otpakovano, sve ostalo moze da se baci.
Ne otpakovano je stoji u kesi vredi li ga koristiti, neki kažu ovako neki onako ,svejedno biće upotrebljen gde je bila soja.

Moje neki zakljucak sa tim secernim vodicama je da rodi vise taman koliko to kosta. Tako da nema tu neke dobiti.

Od tretmana folijarno,nista kupovno,samo sa koprivom,fermentisanom u buretu u plateniku,nakosim koprive,u bure od 200 l 10-15 kg koprive,ostatak voda,sedam do deset dana fermentacije,20itara fermentisane tecnosti na 300 l vode u prskalici,i na njivu:osmeh:

Od tretmana folijarno,nista kupovno,samo sa koprivom,fermentisanom u buretu u plateniku,nakosim koprive,u bure od 200 l 10-15 kg koprive,ostatak voda,sedam do deset dana fermentacije,20itara fermentisane tecnosti na 300 l vode u prskalici,i na njivu:osmeh:

I kakav je ishod polivanje useva tom supom od kopriva?

Nazad
Vrh