mindjušar
Član
Dogodine razočarenje na pšenici
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Verovao ili ne, tri parcele jedna od druge, ista klasa, iste kulture pre soje. Dve parcele su odlicne i soja je zuta kao dukat, a ova njiva sa ovako losom sojom je bila mnogo travna. To je jedina razlika. Pretpostavljam da je u pitanju duze zadrzavanje vlage iz razloga jer je bilo dosta trave.Kod ove soje nije uopste u pitanju jutarnje rose ili kise. Svako ko se bavi gajenjem soje i ima iskustva to mora znati a siguran sam da to i zna! Ova je bolovola od nedostatka kise, neadekvatne klase zemljista koje ne odgovara soji i zrno je bilo nekvalitetno sigurno od kraja Avgusta.
markokg1982 Mozes slobodno postavljati pitanje dali je jos neko imao ovakvu soju a da je zemlja adekvatana za soju?!!!
Sad se vracamo na ono gde se seje soja i na kojim parcelama?! A ne kako kome dodje tako je poseje jer je video da je prosle godine rodila odlicno! Pa prosle god. rodila svaka sorta uz onih kisa i sva je bila kvalitetna!!!
Svaka roba ima svog kupca. Lepu soju prodajem na malo po ceni od 55din, a ove lose imam nekih 600kg i vec sam prodao 200kg po ceni od 40 dinara.I sta ces da radis sa ovom sojom?
Kod ove soje nije uopste u pitanju jutarnje rose ili kise. Svako ko se bavi gajenjem soje i ima iskustva to mora znati a siguran sam da to i zna! Ova je bolovola od nedostatka kise, neadekvatne klase zemljista koje ne odgovara soji i zrno je bilo nekvalitetno sigurno od kraja Avgusta.
markokg1982 Mozes slobodno postavljati pitanje dali je jos neko imao ovakvu soju a da je zemlja adekvatana za soju?!!!
Sad se vracamo na ono gde se seje soja i na kojim parcelama?! A ne kako kome dodje tako je poseje jer je video da je prosle godine rodila odlicno! Pa prosle god. rodila svaka sorta uz onih kisa i sva je bila kvalitetna!!!
Kao da smo na ovim našim prostorima vođeni nevidljivom rukom.Vidim i Hrvati povećavaju površine pod pšenicom,kod nas u BIH isto.Dogodine razočarenje na pšenici
Hajde ti nama sad lepo kaži na kojoj zemlji treba sejati i sa kojom tehnologijom,na šta posebno obratiti pažnju?
Hajde ti se malo vrati unazad, jer je ova tema o soji odavno otvorena a ti si mi nesto nov na forumu pa si mozda mnogo toga propustio!!! Nesto mi se ne ponavlja ono isto!
Bogami i da te platio nebi mu bolje napisao