Peet
Član
Danas prvi put mislim u ovom Oktobru kosili nesto soje usluzno! Jos uvek je sa vlagom do 22%. Mojih zadnjih 12 kj ostavljam za Cetvrtak i Petak, vidim da najavljuju vetar!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Oko 1 tone po kj +- 100kg zavisi od parcele.A prinosi ?
Kakav se pokaze Trijumf u vasem ataru? Sutra treba da vrsim sto mi je preostalo tamo!Skinuo sam danas 24.5 kj. Trijumfa. Krenuo sam od kuce u 12h i prva tura je bila 14.6 % vlazna a zadnja tura koja je skidana po mraku 14%.
Kakav se pokaze Trijumf u vasem ataru?
Imao sam ga u svakakvoj zemlji. U losoj zemlji je bio los a u dobroj zemlji dobar. Najmanji prinos mu je bio 900 kg a najveci 2350 kg.
Danas je zapoceto vrsenje Trijumfa u 9.15h sa vlagom od 14% a dan je zavrsen u 21.15h sa 11.7%. Bio mi je u vrsidbi Lexion 750 i za 12h u dve parcele je skinuo ( sad mi necete poverovati, a skoro da ni sam ne verujem ) ravno 100 kj. Potrosnja je bila 10.3 lit/ha.
Definitivno se ista sorta drugacije ponasa u razlicitim tipovima zemljista. Kod nas se Trijumf pokazao kao sorta koja najduze moze da bude na njivi u zrelom stanju a da se ne otvaraju mahune.