Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U mojoj okolini parcele pod sojom su samo za vlastite potrebe.Danas sam uslužno vršio par parcela,što ti reče,poluotpad........dosta zrna je promjenilo boju u smeđu i tamnomeđu.I mi kosili uslužno popodne vlagu merili na njivi 20%,soja -poluotpad,ima buđave dosta.
Ne slažem se sa Brankom,ne vidim razlog zašto ne bi imalo upotrebnu vrednost,naravno da se prženjem uništavaju štetni MO.E sad da li ima proteina kao i zdrava i koliko su smanjeni u to ne ulazim.U mojoj okolini parcele pod sojom su samo za vlastite potrebe.Danas sam uslužno vršio par parcela,što ti reče,poluotpad........dosta zrna je promjenilo boju u smeđu i tamnomeđu.
Interesuje me da li takva soja ima upotrebnu vrijednost i ako ima,kakvu?Da li se prženjem takve soje uništavaju svi štetni mikroorganizmi i kakva joj je proteinska vrijednost?