Soja 2015.g.

Galeb sijem 50-70 kg /ha , neznam dal je tako najbolje al tako radim par godina , uporedjivao sam sa gušćim i bude isto ili više.

Nije čudo što je sitno , to je za Galeb pregusto.

Otkud znam,posejan na 50 cm,njiva je 192 ara i otišlo oko75 kg po ha.Mada je i seme bilo sitnije,nisam bio zadovoljan kad sam otvorio vreću na njivi.Čak sam zvao i predstavnika semenske kuće da mu se požalim,a on prvo pitao zašto nisam slikao telefonom...Zemlja je već malo brdovitija sa peskom,mada ima još dosta lista na sebi.Možda malo naponi mahune,bilo bi dobro.Vidim da će još "raditi" a kolika će biti koristi od ove kiše,to će reći vaga.Mislim da će tek za dve nedelje stići za žetvu.

Komsijina soja ubica,juce slikana. O agrotehnici mi je strogo zabranjeno da pricam,jedino mogu reci da nije navodnjavana.
evo jos jedna moja slika soje,ja mogu da slobodno pričam od upotrebljene agrotehnike najznačajnija je bila čučanje zbog slikanja :ppozdrav:
431.jpg
[/IMG]

stari i pouzdani gorštak,posle mnogo godina dogodine ću da se kockam sa maximusom

znam to i sam,ali nisu sve soje ni u mom kraju dobre
nekima nisu ni obilne padavine pomogle

ja sam sve odradio pa ipak nije posustala,znaci ipak treba djubriti ili netreba?
da nisu možda grinje doprineleranije sazrevanju,iliti prinudnom sušenju lisne mase?

Svaka čast Gorane.Ovo je jedna od naj.. koliko sam ja uspeo da vidim.Kakvu si agrotehniku primenio?Valda će sazreti na vreme?

Nazad
Vrh