Soja 2014 god

Ja sam ove godine oprobao drugu metodu "farbanja". Kanticu u ruke sa natočenom malo opakom dozom glifosata sa malim dodatkom fuzilejda i četku i išao farbao zubaču u jednom krugu prečnika 4m. Aj neka proba sad da se povrati.
A onog što mi je podario zubaču ću u jesen da nateram da ore uzglavnice za promenu.

Balkan,u no-till,posle pšenice

19062014185.jpg
A rekose ti "No till,no soja" . Ali drago mi je sto si mlad i lud pa ucis,srecom ne od svakog. :ppozdrav:

Momo treba ti spartac sa kutijom umesto kutije stavis bure prskalice dole na ulagace sa strane navaris lim de ne moze total na soju a imas i stelovanje ulagaca samo da resis grane dizne i evooooooooooooooooooooooooo resssssssssssssssenjaaaaaaaaaaa:haha:

Tu sam išo sa oko 3.5l/ha totala , dosad nije bilo problema sa ambrozijom , što kažeš jednom samo pocrni i nema je U ovako gustoj bude problem što se poneka manja provuče jer bude zaštićena ispod veće , a ujedno i herbicid prije nicanja nepada na zemlju . Pokazivao sam na predjašnjim stranicama kako sam sijao sa mojim "sokoćalom" , freza koja obradjuje samo redove i na nju nakačena sijačica (mehanička) , radjeno direktno u neorano , pa mu to dodje kao neki strip till.

Pa, to ti je mala kolicina totala za ambroziju, nikada nisam radio korove totalnim ispod 5lit./ha.

@ momosaric
A da li si razmišljao da nekako tu tvoju strip till mašinu prešteluješ da obradi ove trake gde je ambrozija a redove da ne dira?

Fotografija0166.jpgFotografija0167.jpgFotografija0168.jpg
Galebić sejan na 70 cm.Prva slika eksperimentalno polje za isprobavanje enormnih doza herbicida.Druga i treća slika su sa iste parcele gde je rađeno Flupisorom.Delje sirak polako.

Nazad
Vrh