Soja 2014 god

Nije preklapanje prskalice. Tako izgleda većina soja u ataru Stepanovićeva. Mladi listovi su naborani i soja sporije raste.

Nevjerujem da sam konkurentan ppo tom pitanju , ove godine u soji imam drugu taktiku , idem na mali ulog pa nek bude i manji prinos , samo da ostane ::novac::

Ma nije ni bitno ,bitno da se jede! Videćemo kako bude ja sam jedne godine probao i ništa nisam imao mada sam ležerno kasnio i sa kosidbom i sa setvom (platio danak iskustvu) onda sam posmatrao tuđe greške i video da u tanjirano posle ječma ne ide (nije pravilo za godinu kao ova jel smo imali lep raspored padavina) sada sam požurio sa ječmom ,sutra plug i RD i odmah setva.Taj dan prskala kiša ,posle palo oko30l i danas isto 30-tak tako da je pun pogodak jedino bih voleo da sam malo pliće posejao. Tek da vidiš proso kako je niklo za 7 dana je gledalo sunce.Slikaću kada stignem.

@MomoSaric
Da li to znaci sledece - bez NPK, bez AN/SAN/UREA, seme svoje, hemija na crno i eventualno flekovanje sa Corum/Pulsar tamo gde se nesto ipak pojavi od trave?

Ја, ја, гриње.
Има их на почетку њиве, на малом делу, што је добро, ручну прскалицу и полако.
@Momosaric Можда се мало лоше види на фотографији, није цео ред, само десетек метара у дубину њиве, два-три реда, види се да је мања растом. Имам ту на једном крају а и на другом исто тако само још мање.

@MomoSaric
Da li to znaci sledece - bez NPK, bez AN/SAN/UREA, seme svoje, hemija na crno i eventualno flekovanje sa Corum/Pulsar tamo gde se nesto ipak pojavi od trave?

Ovo sam ja primenio na soji, ulog minimalan, seme moje, prskano Dynoxom I Symphoni-jem, kasnije Kletox-om, protiv sirka. Pre tri dana prihranjeno preko lista Bioplant Florom 1l/ha. Jedno paranje, za vikend ako se bude moglo i drugo, a onda do kombajna:spavam:. Na jedno jutro je bacen MAP jesenas i 100 kg SAN-a pred setvu, pa cemo videti razliku.

@MomoSaric

Otprilike , prvo neuzorana zemlja jesenas , jer je državna pa je bilo nekih sporova oko zakupa , pa ostalo do proljeća , pa zbog istorijskih padavina nije moglo proljećno oranje i kukuruz , znači zakup po sniženim cijenama , dalje u proljeće mi nepada napamet da orem , nego su bile razne metode , tanjiranje ili ako je sojište tu odma idem sjetvospremačem bez rotora 2 puta , ravno i koso , ili neke druge improvizacije dok se ne kupi neka notill sprava , znači osnovna obrada pojeftinjena . Bez ikakvog djubrenja , sjeme ko u narodnoj pjesmi :"poletio galeb sa tavana.." . Na hemiji jedino ne štedim , i na crno (sencor + dual generički dabome samo smanjene doze) , korekcije bentazon sam i focus , obično 2 puta , špartanje ništa i to je to .

zatvorila redove a ni trave nema
img0052a.jpg
[/IMG]

To nije nista kako je nasa soja prosla prosle godine. Slazem se sa mindusarom, posle ovoga za inat ce biti jos bolja.:osmeh:

Ne znam baš.Prošle godine na jednoj parceli led soju tukao tri puta.Prva dva šišanje na ćelavo.Da nisam imao svoj kombajn da je skinem bio bi u debelom minusu.

Nazad
Vrh