Soja 2014 god

Slično opažanje sam i ja imao sa repicom, pa je iza kombajna niklo prosuto seme repice i kad se to najesen zaoralo, na proleće je 2 reda kukuruz bio višlji od okolna 4 za 20 cm i zeleniji...

A evo i moje najbolje soje, sorta Sava sejana 01.04. na 70 cm međuredni razmak. Ima malo trave, koju ćemo danas ošpartati i počupati.

142aptc.jpg

A evo i mesta odakle voda nije mogla da se ispusti, pa je sunce odnelo, a odnelo je i soju, sreća samo ovo malo:

2ypgg2h.jpg

amrsps.jpg

Meni je bila tako nejednaka soja po boji jedne godine i dosao sam do zakljucka da je uzrok tome bila rasporedjenost zetvenih ostataka.Gde je bila sredina kombajna tu je soja bila zelenija,gde su bili samo redovi bila je svetlija.Ta se razlika lepo vidi na psenicama sejanim u suncokretiste...:ppozdrav:

Oćeš da kažeš gdje je bila sredina kombajna tu je slabiji usjev , to je u vezi odnosa C-N , odnosno ode dosta azota na razlaganje ostataka , a vraća se tek za par godina.

I ja danas posejao fortunu. Dve parcele po 1 kj ,Ima vlage toliko da krene ako ne padne kiša jednu parcelu zalivamo a drugu nema mogućnosti.

Cime si prskao i kojim dozama? Verovatno si napisao, ali nisam ispratio... Tacno gde si preklopio, jedva je prezivela:osmeh:

Nazad
Vrh