Soja 2014 god

Ne nego to znači da sa tim imam po tom pitanju 100puta više iskustva od Vas! I opet širite dezinformacije u vezi Pledge
Ali ne mora da znači da ne grešite! Stvar je u tome što mudri ljudi znaju da prihvate i da nisu u pravu i znaju da je ljudski grešiti... Nisu dezinformacije nego Citiram:"Upravo to su i moja zapažanja vezana za Pledge"
Ovim ja prekidam svaku dalju diskusiju po ovoj temi jer vidim da se i ovde mogu primeniti bilo koji od dva principa koje neću da navodim jer će ispasti da ja nekog vređam.

To to druze nema veze sto je jednako niklo bitna je energija klijanja,ono sto ima jacu energiju i plice je posejano bice jace(vlaga ,toplota zemljista itd) u odnosu na ono sa losijom klijavoscu malo dublje zabijeno :haha:1 ili 2cm.

Ne nego vecina vas ne kontrolise setvu samo malo razgrne vidi ima semena dobar razmak i gas,a sto sa setvospremacem lete po njivama sa traktorima od 200ks da komsije kazu al ovaj tera ,pa spremac skace i ostavlja zemljiste ne jednako to je druga stvar eeeeeeeee sve strucnjaci i savetodavci.Mora da se klekne da kolena budu prasnjava kad dodjes kuci a zena te pita dis ti bio::sramota::

Ne nego vecina vas ne kontrolise setvu samo malo razgrne vidi ima semena dobar razmak i gas,a sto sa setvospremacem lete po njivama sa traktorima od 200ks da komsije kazu al ovaj tera ,pa spremac skace i ostavlja zemljiste ne jednako to je druga stvar eeeeeeeee sve strucnjaci i savetodavci.Mora da se klekne da kolena budu prasnjava kad dodjes kuci a zena te pita dis ti bio::sramota::
Ej Grunt ke..s za medalju.:osmeh::ppozdrav:

Pa da je skakao skakao bi ceo gore dole,a ne za red dva.

Dobro kako vi kazete cenim!Citam postove vidim pratim...reci te kad ste napravili idealno jednak setveni sloj na jednoj istoj parceli i seme polozili na istu dubinu 100%?A ti dragane otidji na njivu pa malo zaceprkaj detaljnije samo ce ti se kasti.

Baabo sprema ali ajde i da kazem u njegovo ime nikad idealno.
Ali da se poseje tako idealno da one sa losom energijom dodju u plitko,a one semenke sa boljom u dublje i onda zajedno niknu e tek u to ne verujem.

A da nije možda prošle godine korišćen špartač sa depozitorima za veštak na toj parceli odnosno ušpartan veštak po redovima.

Ne jednaka dubina setve prouzrokuje ne jednako nicanje i ne jednako razvijanje troliske jedna ima prvu a druga biljka trecu **greška ga sta je to,pa onda ocu prskati necu prskati a korovi nabubrili dok se ti premiljas ti, ja, mi ,oni ,ne bitno.Sedite na blatobran traktora kad se seje i gledajte u baterije sejalice kako lagano igraju valcer bukvalno plesu gore dole iz traktora se to ne vidi.

Prve dve slike trijumf treća slika maksimus. Sejane polovinom maja. Čini mi se da ovaj Maksa ima najbolji početni porast.Za sada najbrže napreduje.

Jeste pustano sa depozitorima u spartanju po 100kg/kj ali to radim na svim parcelama gde je kukuruz posejan.(i ovde je kukuruz predusev)
Tamo gde je psenica posejana tu bi tek trebalo da dodje do izrazaja ta razlika u kolicini azota ali nema razlike.

Meni je bila tako nejednaka soja po boji jedne godine i dosao sam do zakljucka da je uzrok tome bila rasporedjenost zetvenih ostataka.Gde je bila sredina kombajna tu je soja bila zelenija,gde su bili samo redovi bila je svetlija.Ta se razlika lepo vidi na psenicama sejanim u suncokretiste...:ppozdrav:

Nazad
Vrh