Soja 2014 god

Pa prsko sam ja prosle godine tek je pokoja cvetala a sada zelim da sacekam jos malo vise....

Venera sejana 1.04.2014 70cm medjuredni razmak
dscf5946.jpg

dscf5947.jpg

dscf5948.jpg

Evo i jedne moje soje koju sam danas prskao. Nije velika i lepa kao ove na prethodnim slikama ali lepo napreduje. Sejana je sa zitnom sejalicom na medjuredni razmak od 28 cm 10 maja.

15mk2vb.jpg

282i9ug.jpg

U nedelju je u tom delu atara bio pljusak pa je u depresijama u flekama lezala voda verovatno jos i juce. Od velike kise ovo je vec drugi ovakav pljusak koji je uhvatio tu parcelu. Uglavnom sam prelazio preko tih fleka da su ostali tragovi samo kolike su sare na gumama ali u jednoj je bilo bas gusto.

m8zrky.jpg

2vlwffb.jpg

Evo i jedne moje soje koju sam danas prskao. Nije velika i lepa kao ove na prethodnim slikama ali lepo napreduje. Sejana je sa zitnom sejalicom na medjuredni razmak od 28 cm 10 maja.

U nedelju je u tom delu atara bio pljusak pa je u depresijama u flekama lezala voda verovatno jos i juce. Od velike kise ovo je vec drugi ovakav pljusak koji je uhvatio tu parcelu. Uglavnom sam prelazio preko tih fleka da su ostali tragovi samo kolike su sare na gumama ali u jednoj je bilo bas gusto.

To je najbitnije, sto napreduje! To sto je kasnija setva to ne znaci (kombajnu i prinosu) nista.

Cuo sam da tamo od causa pa do te sumice bio dobar plusak. Ti pljuskovi fale kod nas...

Kolegu "mindjusara" sam kontaktirao za savet. Imali smo problema sa samoniklim suncokretom (clear field), cega nije "odneo" pulsar. I ovog puta mu se zahvaljujem za strucne i adekvatne savete! Ovih dana sledi spartanje.

Mindjusar ti je kao vestica kad mesa otrove nije ni cudo sto je suncokret pokleknuo.

Citajuci forum i ja sam to ustanovio, da je on(a) vestica... Ko zna, nazivaju ga (je) "mindjusar"... Ili on(a) sam sebe naziva tako, ni ja ne znam vise :sta: :haha:
No, salu na stranu :ppozdrav:
Bitno je da nije bio lenj da mi da savete, i to pravovremeno. Pa ako bude :kisa: bice i soje.
Inace medjuredni razmak je 70 cm, sejan starom mechanickom sejacicom za kukuruz (slican kao olt MSK, ali samo je slican), koji je pravljen od "privatnika" a ne iz fabrike (pravio je jedan kovac pre mnoooogo godina). Jedan deo njive je gusce posejan a drugi deo redje, videcemo gde ce biti bolji rod, tako cemo prilagoditi masinu iduce godine.

Nazad
Vrh